Parc de recreere la Eforie

Septembrie 2013, Petric Radu

Administratie locala

Ieri, 9 septembrie 2013, incepand cu orele 11.00, in sala de sedinte a Primariei Eforie a avut loc conferinta de presa pe tema lansarii unui important proiect si anume "Parc de recreere in orasul Eforie".

Orasul Eforie, in calitate de beneficiar, a incheiat contractul de finantare in vederea implementarii acestui proiect de mare anvergura, investitie importanta pentru toti locuitorii urbei. Acesta a fost semnat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013 (AM POR), prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2007-2013.
Obiectivul general al proiectului este acela de a imbunatatii factorii de mediu si de a creste calitatea vietii prin crearea unui parc de recreere in orasul Eforie, in contextul protejarii mediului inconjurator si al asigurarii unei dezvoltari durabile. Parcul de recreere va fi amplasat in Eforie Sud, pe strada Dezrobirii, in zona Restaurantului Cazino, pe un teren cu o suprafata totala de 7.927 metri patrati.
Obiectivele specifice ale proiectului, concepute in vederea atingerii obiectivului general, sunt urmatoarele: imbunatatirea cadrului de viata, a peisajului, prin imbogatirea biodiversitatii; mentinerea si imbunatatirea calitatii factorilor de mediu si a sanatatii populatiei; cresterea zonelor de recreere si a spatiilor de joaca pentru copii prin amenajarea unui parc de recreere in orasul Eforie (acesta va fi reabilitat cu alei asfaltate, iluminat nocturn, amplasare piese de mobilier specific, locuri de joaca si de relaxare, un skate park pentru role si skateboard, fantani arteziene si toalete ecologice) cat si cresterea dinamismului economic si turistic.
Beneficiarul direct al proiectului este populatia orasului Eforie, pe cand beneficiarii indirecti sunt initiatorii proiectului si anume UAT Orasul Eforie, personalul angajat pentru intretinerea parcului, agentii economici care isi desfasoara activitatea in orasul Eforie, autoritatile publice locale si judetene din Regiunea Sud-Est. Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni, iar locul de desfasurare al acestuia este localitatea Eforie, Judetul Constanta.
Proiectul "Parc de recreere in orasul Eforie", se desfasoara in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere, Domeniul major de interventie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul: Poli de crestere.
Valoarea totala a investitiei este de 3.107.596,76 lei, iar valoarea totala eligibila este de 2.424.713,32 lei. Valoarea neeligibila estimativa, inclusiv T.V.A, este de 104.594 lei, iar valoarea T.V.A aferenta cheltuielilor eligibile este de 578.289,44 lei. Finantarea nerambursabila este de 98% din valoarea totala eligibila a proiectului, in timp ce contributia Primariei orasului Eforie este de 2%.


Articole din editia din data de Septembrie 2013

 • Agricultura, la startul marelui boom?

  Administratie locala
 • Liderii europeni, multumiti de proiectele pentru 2014 - 2020

  Administratie locala
 • Proiectul "Promovarea activitatilor de marketing si a produselor specifice destinatiei turistice" a ajuns la final

  Administratie locala
 • Parc de recreere la Eforie

  Administratie locala
 • Infrastructura pusa la punct in localitatea Ostrov

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771