Sarbatoare mare pentru crestinii ortodocsi

Septembrie 2013, Iulia Fţlfan

Social

Un numar de 250 de enoriasi din comuna Pestera au participat in duminica zilei de 8 august la sarbatorirea Hramului bisericii "Nasterea Maicii Domnului", alaturi de ei participand autoritatile locale in frunte cu edilul sef, Valentin Vrabie.

"Aceasta importanta sarbatoare pentru toti crestinii, a adunat laolalta copii, tineri si varstnici incepand cu primele ore ale diminetii, atunci cand preotul paroh a sustinut slujba de cinstire a Maicii Domnului, alaturi de un sobor de preoti. Imediat ce aceasta a luat sfarsit, toti enoriasii au fost invitati sa participe la agapa crestineasca ce a avut loc la Caminul Cultural din localitatea noastra. Acest praznic a fost organizat de administratia locala si de Consiliul Local, bucuria noastra fiind foarte mare deoarece am respectat si in acest an, traditia organizarii acestui eveniment crestinesc", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, edilul autoritatii locale Pestera, Valentin Vrabie.
Nasterea Maicii Domnului este una dintre minunile lui Dumnezeu realizate pentru implinirea planului sau de mantuire a neamului omenesc. Sfanta Scriptura mentioneaza ca Ioachim si Ana au primit vestea nasterii Maicii Domnului de la ingerul Gavriil, care li s-a aratat in vis, spunandu-le ca rugaciune le-a fost ascultata, iar Dumnezeu le va trimite binecuvantarea sa.
In calendarul popular, sarbatoarea reprezinta incheierea anotimpului de vara si inceputul toamnei. Intervalul 7-9 septembrie este cunoscut sub denumirea de "zilele sacre" sau cercurile Sfintei Marii. Traditia spune ca aceste zile trebuie cinstite prin rugaciune, prin fapte bune si prin impartirea de ofrande saracilor, pentru ca in familia respectiva sa se adune sporul si membrii familiei sa fie sanatosi pana la viitoarea recolta.

"Suntem pe ultima suta de metri cu lucrarile de igienizare a unitatilor de invatamant"

Conform declaratiilor sefului administratiei locale Pestera Valentin Vrabie, echipa de la Serviciul de Gospodarie Comunala din cadrul primariei este pe punctul de a termina toate aceste imporante lucrari. Atat cele cinci scoli cat si cele patru gradinite beneficiaza de sali noi de clasa varuite, vopsite, aerisite, igienizate si cu banci reparate, cei aproximativ 500 de scolari si prescolari beneficiind de cele mai bune conditii. "Speram ca si in acest an, asa cum s-a intamplat si in ultimii patru ani, sa obtinem acel aviz sanitar atat de important pentru buna functionare a institutiilor de invatamant de pe raza localitatii noastre", a incheiat edilul Valentin Vrabie.

Articole din editia din data de Septembrie 2013

 • Agricultura, la startul marelui boom?

  Social
 • Liderii europeni, multumiti de proiectele pentru 2014 - 2020

  Social
 • Proiectul "Promovarea activitatilor de marketing si a produselor specifice destinatiei turistice" a ajuns la final

  Social
 • Parc de recreere la Eforie

  Social
 • Infrastructura pusa la punct in localitatea Ostrov

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Vacan╚Ť─â de vis pentru copiii din Gr─âdina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771