Primarul Cristian Radu a dat startul si a participat la un triathlon in Olimp

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

Social

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu a dat startul, sambata, 31 august, celei de-a doua editii a competitiei de thriatlon, care s-a desfasurat sub deviza No Stress TriathlonParty, pe plaja din statiunea Olimp.

Edilul orasului, un mare pasionat de sport, a participat cu succes la proba de stafeta reprezentata de competitiile de ciclism si alergare. Desi proba de ciclism parcursa de edil pe o distanta de 20 de Km, dar si cea de alergare pe o distanta de 5 Km au fost dificile, primarul Cristian Radu a vorbit despre acest eveniment ca fiind o competitie frumoasa, cu un traseu deosebit. "Ma bucur ca am avut ocazia sa particip la o astfel de competitie, unde am vazut si foarte multi copii, ceea ce inseamna ca sportul poate sa reprezinte un mod de viata sanatos, pe care cei mai mici dintre noi sa il abordeze din placere. Ne gandim ca aceasta manifestare sportiva sa devina o traditie si sa incurajam copiii, dar si localnicii sa faca cat mai mult sport", a precizat Cristian Radu.
La randul sau, unul dintre organizatori, Mihai Preda a mentionat ca "dorim ca acest eveniment sa ia amploare, de aceea ne-am propus sa il organizam de doua ori pe an pentru a-i determina pe oameni sa se bucure de cat mai multa miscare". De altfel, evenimentul s-a adresat oamenilor dinamici din corporatiile multinationale, dar si din alte domenii, care indragesc aceste competitii.
La triathlonul de la Olimp au participat 500 de persoane atat din categoria amatorilor, cat si a profesionistilor, care, in acest mod, s-au bucurat din plin de miscare. Cele trei probe de ciclism off road, inot si alergare pe nisip s-au desfasurat atat pe plaja din Olimp, cat si in zona lacurilor dinspre 23 August si faleza Olimp-Costinesti. La competitia de inot concurentii s-au intrecut, in mare, pe o distanta de 500 de metri, in timp ce pentru ciclism, traseul a avut 20 de Km, a parcurs faleza Olimp, zona dinspre lacurile 23 August si a ajuns la linia de sosire de pe plaja Olimp. Proba de alergare a avut un traseu de 5 Km, pe malul marii din statiunea Olimp in directia Costinesti si retur, unde a fost finishul competitiei. Probele au fost efectuate consecutiv, de catre un singur sportiv sau de catre o stafeta.
La triathlon au participat sportivi amatori angajati in sistemul privat, in special - domeniul bancar si companii multinationale, dar si sportivi profesionisti precum: campionul national de triathlon 2012, Sorin Boriceanu, campionul balcanic, Alexandru Diaconu si alti participanti de renume ale concursurilor de profil din Franta, Germania, Canada, Polonia, Franta, Rusia, Bulgaria.
La finalul maratonului sportiv toti concurentii au primit din partea organizatorilor cate o medalie de participare. Competitia de triathlon din acest an a fost organizata de Primaria Mangalia, in parteneriat cu Total Events Solution si Patronatul Neptun-Olimp.


Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2013

 • Campusul "Henri Coanda", model pentru Guvern

  Social
 • REGIUNEA DOBROGEA, asumata politic de USL

  Social
 • Primarul Cristian Radu a dat startul si a participat la un triathlon in Olimp

  Social
 • "Litoralul pentru toti", la start!

  Social
 • Cardiologia din Constanta, printre cele mai moderne din tara

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771