Orasul Harsova, implicat intr-un proiect european

Septembrie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Pe data de 3 septembrie 2013, incepand cu ora 12.00, in sala de conferinte a Academiei Romane a avut loc seminarul cu tema "Coridorul Fluviului Dunarea zona de convergenta pentru dezvoltarea sustenabila, Orasul Harsova studiu de caz".

Primaria din Harsova si Institutul Geologic al Romaniei sunt parteneri in proiectul European River Corridor Improvement Plans (ERCIP), finantat prin Programul Interreg IVC. Acesta urmareste realizarea unor planuri de imbunatatire a coridoarelor raurilor, care sa sintetizeze si sa armonizeze diferitele cerinte de dezvoltare, amenajare spatiala si protejare a mediului. European River Corridor Improvement Plans are un parteneriat format din reprezentantii a cinci tari si anume Marea Britanie, Germania, Italia si Grecia iar pentru Romania, zona test este reprezentata de coridorul fluviului Dunarea, tronsonul din dreapta orasului Harsova.
Seminarul a ilustrat modalitatile multiple prin care autoritatile guvernamentale si locale din Romania contribuie la indeplinirea obiectivelor de dezvoltare si protejare a mediului pentru zona test. Invitatii la aceasta intalnire importanta au fost reprezentantii tarilor partenere si reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, ai Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Administratiei Nationale "Apele Romane", alaturi de Primaria orasului Harsova si alte autoritati locale, riverane Dunarii din judetul Constanta.
"Mi-am dorit sa realizam un eveniment cu o larga reprezentare institutionala la nivel national si regional, prin sustinerea unei prezentari care sa evidentieze proiectele de dezvoltare realizate la nivel judetean in ceea ce priveste alimentarea cu apa potabila, epurarea apelor uzate, gestionarea deseurilor, cu referire speciala la zona riverana Fluviului Dunarea care a fost si obiectul de interes al acestui proiect", a declarat seful administratiei locale Harsova, Tudor Nadrag.


Articole din editia din data de Septembrie 2013

 • Campusul "Henri Coanda", model pentru Guvern

  Administratie locala
 • REGIUNEA DOBROGEA, asumata politic de USL

  Administratie locala
 • Primarul Cristian Radu a dat startul si a participat la un triathlon in Olimp

  Administratie locala
 • "Litoralul pentru toti", la start!

  Administratie locala
 • Cardiologia din Constanta, printre cele mai moderne din tara

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Preg─âtiri pentru ├«nceperea anului ╚Öcolar ├«n F├ónt├ónele. Tablete pentru to╚Ťi copiii

  Administratie locala
 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771