Tariceanu: Situatia de la Transporturi a creat o problema de imagine pentru PNL

August 2013, Adrian Nicărel

PoliticFostul premier Calin Popescu-Tariceanu, senator PNL, a declarat, marti, intr-un interviu acordat MEDIAFAX, ca la nivelul conducerii PNL exista "o incordare", "un stres" legate de situatia de la Transporturi si a admis ca aceasta situatie a creat o problema de imagine partidului."Cred ca exista o anumita incordare la nivelul conducerii PNL din cauza evenimentelor care s-au succedat in ultima vreme, si cu Silaghi si cu situatia creata cu nominalizarea lui Nini Sapunaru. Probabil ca intotdeauna exista, daca analizam post-factum, si variante mai bune, dar sigur ca este probabil un anumit stres care functioneaza si care a dus la aceasta situatie in final, o situatie care a creat o problema de imagine fara indoiala PNL. Dar, ma rog, in aceasta lupta permanenta intre institutii, in aceasta lupta intre Guvern si Presedintie, lucrurile acestea pana la urma aproape ca sunt consecinta naturala", a spus Tariceanu. El si-a manifestat speranta ca Ramona Manescu sa faca fata functiei de ministru al Transporturilor, aratand ca este vorba de un minister dificil de gestionat.

"Nu e o functie usoara, nu este un job simplu. E un minister greu si eu sper ca doamna Manescu sa poata sa faca fata si obligatiilor si constrangerilor pe care le are. Asteptarile romanilor legate de domeniul infrastructurii sunt foarte mari. Toata lumea vorbeste despre autostrazi, fiecare doreste sa vada drumurile pe care circula intr-o mai buna stare si este absolut firesc. Din pacate, Romania nu are atat de multe resurse la dispozitie pe cat s-ar crede ca sa poata sa-si atinga aceste obiective. De aici nevoia unei prioritizari, intotdeuna", a spus Tariceanu.
Tariceanu a precizat, totodata, ca noul ministru al Transporturilor nu va trebui sa lase impresia ca este responsabil si pentru proiectele de infrastructura pe care nu le conduce si ca aceasta situatie va determina "o echilibristica destul de complicata" pe care Ramona Manescu va trebui sa o faca. "Trebuie sa subliniez ca marile proiecte de infrastrucutra nu le dirijeaza Ministerul Transporturilor, le dirijeaza ministrul Sova, asa incat Ramona Manescu va trebui sa faca o echilibristica destul de complicata pentru ca sa nu lase impresia ca ea este responsabila si pentru proiectele pe care nu le conduce. Acest lucru ii va aduce complicari si complicatii suplimentare in derularea activitatii ei. Dar eu am vazut ca a avut o evolutie politica foarte buna in PNL si are o experinta la PE care cred ca ii este foarte utila si sper sa faca fata la Ministerul Transporturilor", a adaugat Tariceanu.
Calin Popescu Tariceanu a mentionat, pe de alta parte, ca PNL si PSD sunt "condamnate" sa colaboreze, in ciuda existentei unor diferente de abordare. "Parerea mea e ca si noi, PNL si PSD, suntem condamnati la colaborare - sigur, condamnati cu ghilimele - pentru ca noi ne-am angajat impreuna in fata romanilor cu un program politic si cu un program cu o dimensiune sociala si economica fata de care avem anumite obligatii. Trebuie sa ne ducem angajamentele la bun sfarsit, asa incat, in pofida unor diferente de abordare, cum e cazul politicilor fiscale, trebuie sa ne uitam mai departe in perspectiva la ce avem de facut", a spus Tariceanu.
El a aratat ca, pana in momnentul de fata, in guvernarea actuala, agenda PSD a reusit sa fie mai bine bifata decat agenda PNL, raportat la adresarea catre propirul electorat. "Cred ca PNL trebuie sa aiba mai multa grija, sa priveasca cu mai multa atentie fata de electoratul propriu. Un parteneriat cum este cel al nostru cu PSD, ca sa poata sa functioneze bine, trebuie ca ambii parteneri sa castige, in sensul larg al cuvantului, in sensul in care fiecare reuseste sa-si duca la indeplinirie anumite angajamente pe care si le-a luat, pentru ca asteptarile electoratului sunt egale", a spus Tariceanu. El a mai spus ca nu vede si nici nu ar fi de dorit o ruptura a USL in perioada urmatoare, iar iesirea PNL de la guvernare reprezinta, in opinia sa, un gest care nu trebuie facut.

Articole din editia din data de August 2013

 • Ramona Manescu a depus juramantul de investitura in functia de ministru al Transporturilor

  Politic
 • Tariceanu: Situatia de la Transporturi a creat o problema de imagine pentru PNL

  Politic
 • Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii va aduce un nou delfin la Constanta

  Politic
 • Turneul international de box "Centura de aur" se desfasoara la Constanta

  Politic
 • Serviciul Regional de Ambulanta Sud-Est va fi la Constanta

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771