Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii va aduce un nou delfin la Constanta

27 August 2013, Petric Radu

Actualitate

Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii (CMSN) Constanta va primi 120.000 de euro in urma mortii delfinului Pei Pei. Banii vor veni de la asiguratorul Euroins, care a incheiat, conform afirmatiilor directorului CMSN, Adrian Bilba, investigatiile in legatura cu moartea delfinului.
Amintim ca Pei Pei a murit in luna iunie, in urma unei infectii fatale. El era singurul delfin mascul pe care il detinea Delfinariul Constanta.
"Asiguratorul a facut o ancheta, noi de asemenea, si s-a ajuns la concluzia ca delfinul a murit din cauze care nu tin de institutia noastra. S-a demonstrat ca nu am avut nicio vina si de aceea suntem indreptatiti sa primim asigurarea. Banii vor veni in transe, incepand din septembrie pana in aprilie", a declarat Bilba.
El a precizat ca, odata cu primirea banilor, va putea incepe demersurile pentru achizitia unui nou delfin care sa-i ia locul lui Pei Pei. "Moartea lui Pei Pei a fost o mare pierdere pentru noi, dar, cu sprijinul Euroins Romania, care a instrumentat dosarul de dauna extrem de eficient si cat s-a putut de rapid, ne aflam in acest moment foarte aproape de punctul in care vom putea cumpara un alt delfin, de care spectatorii nostri sa se bucure la reprezentatii", a mai spus Bilba.
Directorul a precizat ca nu va astepta, totusi, pana in aprilie ca sa inceapa discutiile privind achizitia unui nou mamifer marin si ca in septembrie se va intalni cu reprezentantii unui delfinariu din Grecia, in octombrie cu ai unuia din Olanda, iar discutiile vor continua cu SUA, China si alte state.
Cert este ca reprezentantii Delfinariului vor opta de aceasta data pentru un mascul de talie mai mare decat femelele care deja populeaza bazinul constantean, explicand de ce ar fi recomandat ca delfinul sa fie cumparat vara. "Mamiferul va trebui sa stea o perioada in carantina si, daca il vom aduce iarna, nu am avea unde sa-l tinem. Aducandu-l vara, Ni Ni si Chen Chen vor putea sta in bazinul descoperit, iar el - in cel acoperit", a mai spus Bilba.

Articole din editia din data de 27 August 2013

 • Ramona Manescu a depus juramantul de investitura in functia de ministru al Transporturilor

  Actualitate
 • Tariceanu: Situatia de la Transporturi a creat o problema de imagine pentru PNL

  Actualitate
 • Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii va aduce un nou delfin la Constanta

  Actualitate
 • Turneul international de box "Centura de aur" se desfasoara la Constanta

  Actualitate
 • Serviciul Regional de Ambulanta Sud-Est va fi la Constanta

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771