Tabara Interantionala de Pictura Lucian Grigorescu si-a deschis portile

August 2013, Adrian Nicărel

Cultura

Deschiderea oficiala a celei de-a X-a editii a Taberei Internationale de Pictura, s-a realizat la sfarsitul saptamanii trecute, in Sala de sedinte a Consiliului Local Medgidia.

In deschiderea taberei, artistii plastici participanti ca de altfel si invitatii prezenti la eveniment, au fost intampinati de primarul municipiului Medgidia Marian Iordache, viceprimarul Luminita Vladescu dar si de consilierii locali: Daniel Daniela, Monica Nedelcu si Sorin Elvis Radu.
La deschiderea oficiala a Taberei de Pictura printre cei prezenti s-au numarat si Alice Dinculescu, critic de arta, Marian Vasiliev reprezentantul Parlamentului si Tiberiu Rusu, director al Casei de Cultura a Sindicatelor "L.Grigorescu" din Medgidia, care si-au manifestat bucuria de a lua parte la eveniment si in acest an.
Edilul municipiului a tinut un discurs prin care le-a multumit doamnei Alice Dinculescu precum si domnului Tiberiu Rusu, pentru initiativa desfasurarii acestui eveniment cultural la Medgidia: "Azi este un moment emotionant pentru mine deoarece ne aflam la inaugurare celei de-a X-a editii a Taberei Internationale de Pictura "Lucian Grigorescu". Imediat dupa revolutia romana, un cetatean al acestei localitati pasionat de cultura si ocupat toata viata lui de acest fenomen interesant care este arta, a produs o intalnire cu mai multi intelectuali din Medgidia la care a spus asa: avem o personalitate imensa in Medgidia care este aproape necunoscuta pentru noi medgidienii si ar trebui sa o comemoram si sa o aducem la aceea valoare si acea recunoastere publica maxima de care se poate bucura. Acest om care a facut istorie in legatura cu arta se numea Lucian Grigorescu".
De asemenea Mircea Costea, un binecunoscut pictor medgidian, implicat in realizarea evenimentului a avut deosebita onoare de a prezenta pictorii participanti la aceasta editie si nu ultimul rand copiii pe care ii initiaza prin cursurile de pictura, prezenti la eveniment in calitate de expozanti cu o parte din lucrarile realizate. Acestia au fost: Riana Bechis, Alexandru Bunea, Maria Palade, Diana Stroie, Violeta Vasile, Bianca Stefanescu, Laura Tudoran, Cosmin Ghita si Alexandra Dieaconu.
Printre invitati s-au numarat si directori ai institutiilor de invatamant din municipiu precum si iubitori de arta.
Pe parcursul intregii saptamani, incepand cu data de 19 august, pictorii vor creea tablouri care vor ajunge, luni 26 august, incepand cu orele 18.00, sa fie admirate la vernisaj in foaierul Casei de Cultura "Lucian Grigorescu" din Medgidia.

Album foto

 • Articole din editia din data de August 2013

 • Herghelia Mangalia a prins din nou viata

  Cultura
 • La Mangalia, au fost organizate ample manifestari dedicate Zilei Marinei

  Cultura
 • Uniunea Europeana investeste 176,4 de milioane de euro pentru modernizarea ecluzelor Canalului Dunare - Marea Neagra

  Cultura
 • UE a impartit jumatate din fondurile structurale, dar Romania a luat doar un sfert

  Cultura
 • Premiera: fonduri UE pentru pierderile agricultorilor

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • „Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

  Cultura
 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771