Orasul Navodari va avea alee de promenada pe malul marii

August 2013, Daniel Chirita

Administratie locala

Proiectul, o initiativa a primarului Nicolae Matei, se afla in fata obtinerii avizului pentru finantare si prin implementarea lui se doreste dublarea numarului de turisti in aceasta zona.

Orasul Navodari devine tot mai mult punctul de reper al turistilor care in vacanta cunosc cele mai frumoase experiente, iar administratia locala are in derulare cele mai indraznete proiecte pentru ca orasul candva industrial sa fie numarul 1 in topul preferintelor de petrecere a timpului liber.
Astfel, la initiativa primarului Nicolae Matei, este implementat proiectul Pietei de peste, iar trendul este pozitiv, prin constructia demna de luat in calcul, locatia aleasa fiind malul Canalului Poarta Alba Midia Navodari, finalizarea fiind un plus pentru infrastructura turistica a orasului coordonat de catre Nicolae Matei. Pe partea cealalta a canalului, in imediata apropiere a Taberei de Copii unde, anual, vin mii de copii sa-si petreaca vacanta, este implementat proiectul Centrului de Agrement, care se constituie intr-un alt mod de petrecere a timpului liber, cu sali SPA, dar si de practicare a mai multor sporturi.
Sigur, dupa mancare si inot in bazine cu apa tratata corespunzator, o plimbare in aer liber, pe malul marii, este cea mai indicata, doar ca la acest moment orasul Navodari nu detine o faleza, unde astfel de plimbari sa poata avea loc, asa incat primarul Matei a pus la punct alte coordonate, in vederea implementarii unui astfel de proiect. Intitulat "Amenajarea malului Marii Negre in zona de litoral a orasului Navodari Dezvoltarea infrastructurii de turism de utilitate publica", amplasamentul vizeaza orasul Navodari si zona Mamaia Nord. Beneficiarul investitiei este Unitatea Teritorial Administrativa Orasul Navodari, iar beneficiarii directi ai obiectivului propus sunt locuitorii urbei si turistii care frecventeaza zona Mamaia Nord.
Astfel, turistii vor avea la dispozitie o zona amenajata pentru trafic pietonal, pentru accesul la plaja Navodari si spatiu de foisoare de observatie si fotografiere/filmare, recreere si contemplare a obiectivului natural, pe toata intinderea acesteia, de la limita teritoriala cu statiunea Mamaia pana la Tabara Navodari.
"In aceasta zona s-au dezvoltat infrastructuri de cazare in scop turistic, pensiuni, restaurante etc. Zona de litoral apartinand U.A.T. Navodari, care pana in acest moment nu este foarte bine cunoscuta turistilor, ar putea sa aiba un viitor interesant datorita plajei din zona, care este foarte buna. Mamaia Nord, cunoscuta de anii trecuti ca Mamaia Sat, se constituie in zona foarte buna pentru petrecerea timpului liber, accesul putandu-se face extrem de usor. In scopul cresterii atractivitatii turistice a zonei, autoritatile publice locale si-au propus amenajarea, pe malul marii, a unei zone destinate circulatiei pietonale, cu locuri amenajate pentru odihna si relaxare. Aceasta va avea un dublu scop: acela de a imbunatati infrastructura publica de turism pe malul Marii Negre, cat si de amenajare a malului marii si protejare a plajei fata de accesul necontrolat pe plaja, cu mijloace auto", a explicat, Adrian Constantin, sef Serviciu Achizitii Publice din cadrul Primariei Orasului Navodari, totodata propus manager pentru acest proiect.

In ce consta proiectul?

Potrivit documentelor care stau la baza proiectului, implementarea lui inseamna: amenajarea unui traseu turistic care va cuprinde si o zona pentru trafic pietonal de plaja, cu accese pietonale spre plaje din loc in loc, pista de biciclisti cu doua sensuri de mers, rigola de colectare a apelor pluviale, borduri si spatiu verde. Mai mult, aleea pietonala va fi placata cu dale din granit si, de asemenea, s-a prevazut si amenajarea unei peluze de gazon cu latimea de aproximativ 4,5 metri pe toata lungimea falezei, in partea dinspre zona rezidentiala. Din loc in loc, in zona de spatiu verde, vor fi amenajate scuaruri pentru odihna si vor fi asigurate utilitatile.
In ceea ce priveste costurile proiectului care se afla la acest moment in faza obtinerii finantarii, valoarea totala cu detalierea pe devizul general este de 49.543,23 mii de lei, fara T.V.A.
Sursa: www.observator.ro


Articole din editia din data de August 2013

 • De ce s-a opus Romania interzicerii pesticidului care omoara albinele - Ce alternative exista?

  Administratie locala
 • Reorganizarea ANAF: Unii functionari publici vor primi preavize, dar se pot inscrie pentru posturile vacante

  Administratie locala
 • Orasul Navodari va avea alee de promenada pe malul marii

  Administratie locala
 • Guvernul loveste in clientii de la Prima Casa: Creditele se vor acorda doar in lei

  Administratie locala
 • 75.000 de puncte de vanzare a painii s-ar putea inchide de la 1 ianuarie, dapriprca aceasta se va vinde in raioane specializate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771