Social

Record de turisti pe litoral!

Operatorii din turism apreciaza ca weekend-ul ce tocmai s-a incheiat a fost cel mai aglomerat de la inceputul sezonului estival, inregistrandu-se intre 185.000 si 190.000 de oaspeti veniti sa faca plaja si sa se distreze la malul marii.

Numarul a crescut cu aproximativ 20.000 de turisti fata de weekend-ul trecut. Ca de obicei, Mamaia reprezinta atractia principala pentru cei care vin la mare, cu aproximativ 30.000 de turisti, cu 5.000 mai multi decat in ultimul weekend din iulie.
Pe locurile urmatoare se claseaza statiunile din sudul litoralului. De altfel, si drumurile spre statiunile din sud au fost supraaglomerate de masini pline de turisti veniti sa petreaca cateva zile la malul marii. Vestea buna este ca autoritatile au decis ca in zilele de vineri, sambata, duminica (in intervalul 6.00 – 24.00) si luni (intre 6.00 si 14.00) barierele de la statia de taxare de pe Autostrada Soarelui, de la Fetesti, sa ramana ridicate, fara sa se mai perceapa taxe, astfel incat traficul sa se fluidizeze.
Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala, a declarat ca august este intotdeauna varf de sezon, dar un rol important il are si vremea care, in iulie, nu a fost prea darnica. „In iulie am avut weekend-uri in care a plouat si din cauza asta s-a inregistrat un numar mai mic de turisti. Insa august este perioada concediilor pentru straini, dar si pentru romanii care muncesc peste hotare si ne asteptam la cresterea numarului de turisti. Ii asteptam sa vina sa-si petreaca zilele de vacanta pe litoralul romanesc”, a declarat Bucovala.
Desi numarul turistilor care vin la mare e in continua crestere, Bucovala spune ca turismul romanesc inca are multe neajunsuri. Unul este legat de infrastructura tarii, care lasa mult de dorit si impiedica dezvoltarea turismului. „Noi nu avem o autostrada care sa lege Moldova de litoral! Daca ar exista, cetatenii ar face cinci-sase ore pana la mare. Si la Oradea romanii prefera sa treaca granita in Ungaria pentru a face cumparaturi si a-si petrece vacantele”, a declarat, nemultumit, Bucovala.
Doua milioane de turisti pe litoral, un vis?!
Presedintele asociatiei isi aminteste perioada comunista, cand nici mai mult, nici mai putin de doua milioane de turisti veneau pe litoralul romanesc. Ei pur si simplu se cazau pe iarba, pentru ca nu mai gaseau locuri libere in unitatile hoteliere, pensiuni sau campinguri. Si-ar dori ca acele vremuri sa se repete si in prezent, insa spune ca, pentru ca acest lucru sa se intample, e nevoie de mai multa implicare din partea tuturor, fie Guvern, fie Ministerul Turismului, fie autoritati locale.
In plus, pentru dezvoltarea turismului, propune ca elevii sa inceapa scoala la 1 octombrie, iar septembrie sa fie luna de vacanta, avand in vedere ca tara noastra nu mai are patru anotimpuri, ci doar doua.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*