GsNDIRE POZITIVA VIATA POZITIVA

August 2013, Tamara Nichita

Psihologie

"Gandurile pline de rautate, manie sau amaraciune ii ranesc pe ceilalti. De aceea cel care isi controleaza gandurile, devine un adevarat Zeu pe acest pamant".
  Swami Sivananda

  
  Gandurile se nasc, traiesc si nu mor niciodata.
  Noi gandim incontinuu, fie ca vrem sau nu aceasta. Fiecare dintre noi are aproximativ 60.000 de ganduri pe zi. Iar toate acestea produc consecinte, pentru ca fiecare gand este de fapt o energie pe care o lansam in Univers si nu doar in directia dorita, ci in toate directiile. Fiecare gand, indiferent ca este bun sau rau, declanseaza un proces de rezonanta. Tot ceea ce va vibra la unison cu energia gandurilor noastre va fi atras automat in viata noastra.
  Vine un moment in viata cand obosim si vrem o pauza. Uneori nu mai avem putere de a cauta si nici rabdare sa fim gasiti. Avem momente, uneori, cand ne simtim asaltati si depasiti de stresul si nebunia de zi cu zi. Dar sunt momente cand noi nu ne mai putem permite sa ne oprim pentru o clipa si sa ne odihnim...
  Psihologia pozitiva studiaza oamenii care reusesc sa aiba o viata optimista si incearca sa invete de la acestia pentru a-i putea ajuta pe altii sa atinga aceasta stare de fericire. Psihologia a fost intotdeauna interesata sa descopere, sa vada cum si unde vietile oamenilor au luat o intorsatura gresita si care sunt consecintele. Viata este imprevizibila si deseori toti avem tendinta de a judeca persoane, situatii, evenimente si de a pune etichete ca fiind bune sau rele. Si oricum am proceda, ceva din launtrul nostru declanseaza, pe de o parte anumite sentimente frumoase si pozitive, iar pe de alta parte sentimente si reactii negative.
  Momentele de cumpana, toate dificultatile care fac parte din viata, pot fi trecute mai usor daca iti structurezi felul de a gandi pe principiile gandirii pozitive. Psihicul uman este astfel conceput incat modul negativ de a privi lucrurile face parte din noi. Atat gandirea pozitiva cat si cea negativa fac parte din starile psihologice normale ale unei persoane. In functie de stare, inclinam sa privim lucrurile in bine sau in rau, dar trebuie sa fim constienti de efectul acestor perspective. O gandire negativa va atrage evenimente neplacute si va aduce in viata noastra diverse probleme, suferinta, tristete, in vreme ce o gandire pozitiva va atrage intamplari pozitive, satisfactie, succes si sentimente de implinire. Gandurile, cuvintele si atitudinile negative creeaza stari negative, iar aceste ne exacerbeaza sentimentele de teama, frica, furie cu efecte nocive asupra intregului organism. Oamenii devin atat de obisnuiti cu gandirea negativa incat gandirea lor constienta ii va submina, devin persoane nesigure si indecise, deschizand calea spre numeroase probleme legate de stres.
  Optimismul este o alegere, fiind confruntati cu evenimente negative alegem sa gandim intr-o anumita maniera, sa avem o anumita atitudine fata de viitor mai optimista sau dimpotriva mai pesimista. Cu o atitudine pozitiva, optimista si cooperanta, cautand aspectele pozitive ale celorlalti, ne va ajuta sa descoperim ca nu avem limite in puterea de a rezolva orice problema, a indeplini orice obiectiv propus si a ne fauri propriul viitor. Secretul consta in increderea in fortele proprii, indiferent de situatie.
  Cand te straduiesti sa gandesti pozitiv, de fapt te purifici de toate discutiile negative despre sine. Pentru a deveni o persoana pozitiva aveti nevoie de hotarare si consecventa. Desi aceasta schimbare are loc la nivel subconstient, este posibil sa realizati procesul si la nivel constient. Incercati sa anticipati doar situatii favorabile si benefice. In conversatiile cu ceilalti sau in dialogul din minte utilizati doar cuvinte pozitive, cum ar fi: pot, sunt capabil, este posibil, se poate face, etc. Trebuie sa fiti vigilenti cu gandurile negative care se ivesc si sa le inlocuiti imediat cu ganduri pozitive si constructive, de fiecare data, cu persistenta.Ganditi pozitiv indiferent de situatia de moment si asteptati numai rezultate favorabile! Inainte de a intreprinde orice actiune, vizualizati in minte rezultatul incununat de succes.
  Mintea este un instrument minunat daca este folosita corect. Insa, folosita gresit, devine distructiva.
  Noi singuri alegem binele sau raul, placerea sau durerea, lumea ce ne inconjoara exista atat timp cat exista gandirea noastra. Sa alegem calea buna, inteleapta a iubirii, darniciei, intelegerii celui in suferinta. Sa uitam de orgolii, invidii, toate acestea vor genera ganduri negative.
  O viata frumoasa o putem crea doar printr-o gandire pozitiva, insotita de actiuni benefice, uitand ce insemna razbunarea.

"Urmareste-ti gandurile, ele devin cuvinte.
Urmareste-ti cuvintele, ele devin actiuni.
Urmareste-ti actiunile, ele devin obiceiuri.
Urmareste-ti obiceiurile, ele devin caracter.
Urmareste-ti caracterul, el devine destin".
(Lao Tsu)


Articole din editia din data de August 2013

 • De ce s-a opus Romania interzicerii pesticidului care omoara albinele - Ce alternative exista?

  Psihologie
 • Reorganizarea ANAF: Unii functionari publici vor primi preavize, dar se pot inscrie pentru posturile vacante

  Psihologie
 • Orasul Navodari va avea alee de promenada pe malul marii

  Psihologie
 • Guvernul loveste in clientii de la Prima Casa: Creditele se vor acorda doar in lei

  Psihologie
 • 75.000 de puncte de vanzare a painii s-ar putea inchide de la 1 ianuarie, dapriprca aceasta se va vinde in raioane specializate

  Psihologie
 • Articole din aceeasi categorie

 • ALEGERILE NOASTRE

  Psihologie
 • Viata, Emotiile schimba realitatea

  Psihologie
 • GUTURAIUL SI GRIPA DE TOAMNA

  Psihologie
 • STAREA DE PLICTISEALA

  Psihologie
 • LUMEA IN CARE MAI TRAIM

  Psihologie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771