Edilul localitatii Saligny isi pastreaza optimismul

August 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Conform declaratiilor primarului Ion Beiu, situatia in localitate este relativ buna dupa inundatiile cu care localitatea s-a confruntat, drumurile fiind la acest moment cat de cat practicabile, in prezent asteptandu-se sprijin din partea autoritatilor centrale.

"Situatia este in acest moment sub control si ne rugam sa nu mai avem parte de astfel de evenimente atat de grele si neplacute. Din nefericire proiecte noi nu ne prea permitem, singura lucrare realizata fiind pietruirea drumurilor din comuna, lucrare efectuata cu sprijinul important al Consiliului Judetean Constanta. Investitia a fost stopata din lipsa de fonduri si din pacate nu avem ce face, decat sa asteptam. Aceasta au fost demarate undeva in luna noiembrie a anului 2012 si de aproximativ o luna de zile a fost stagnata", a declarat seful administratiei locale Saligny, Ion Beiu.
Ceea ce e important insa este faptul ca, s-a reusit pietruirea intr-o proportie de 85%. In Saligny strazile se intind pe zece kilometri iar la Faclia si Stefan Cel Mare, pe cate sapte kilometri fiecare, la un total mai exact fiind 24 de kilometri.

Lucrari in plina desfasurare

O investitie de maxima importanta vizeaza constructia lacasului de cult din Faclia. Edilul sef Ion Beiu spera ca in acest an lucrarea sa fie incheiata cu succes, toate fondurile pentru acest proiect provenind de la bugetul local al primariei Saligny. Suprafata pe care se intinde constructia este de 150 de metri patrati iar la subsol va fi amenajata o casa mortuara.
"In alta ordine de idei, in aceasta perioada pregatim si cele trei scoli si trei gradinite de noul inceput de an scolar 2013-2014, prin lucrari de igienizare a salilor de curs. De asemenea, in imediata perioada vom achizitiona combustibil solid (lemne) pentru incalzirea pe perioada sezonului rece a primariei si a unitatilor de invatamant din localitate. Astfel ca, cu bani de la bugetul local cumparam ca in fiecare an, 250 de tone de lemne, suficiente de a trece iarna", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, Ion Beiu.


Articole din editia din data de August 2013

 • De ce s-a opus Romania interzicerii pesticidului care omoara albinele - Ce alternative exista?

  Administratie locala
 • Reorganizarea ANAF: Unii functionari publici vor primi preavize, dar se pot inscrie pentru posturile vacante

  Administratie locala
 • Orasul Navodari va avea alee de promenada pe malul marii

  Administratie locala
 • Guvernul loveste in clientii de la Prima Casa: Creditele se vor acorda doar in lei

  Administratie locala
 • 75.000 de puncte de vanzare a painii s-ar putea inchide de la 1 ianuarie, dapriprca aceasta se va vinde in raioane specializate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771