La Mangalia s-a pus in functiune sistemul de distributie a gazelor naturale

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Administratie locala

Sistemul de distributie a gazelor naturale in municipiul Mangalia a fost inaugurat, vineri, 26 iulie, in prezenta ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita si a secretarului de stat al Ministerului Economiei, Mihai Albulescu. La eveniment au participat parlamentarii Nicolae Moga si Victor Manea, precum si alte oficialitati de la nivel judetean si local.

Dupa mai multe tergiversari cauzate de probleme administrative, reteaua de gaze naturale din Mangalia este functionala. Acest lucru a fost posibil datorita demersurilor senatorului Nicolae Moga si ale primarului Cristian Radu, la nivelul factorilor de decizie din Guvern. "Astazi a venit ziua cea mare pentru ca avem posibilitatea sa dam satisfactie locuitorilor din Mangalia, Negru Voda si a celor din statiuni. Am finalizat alimentarea cu gaz, cazanele sunt bune la toate centralele termice, iar cetatenii nu vor mai suferi din cauza frigului, asa cum s-a intamplat in trecut", a precizat senatorul Nicolae Moga.
Reprezentantii Guvernului impreuna cu factorii de decizie de la nivel judetean si local au efectuat o vizita la CT9 - prima centrala alimentata cu gaze naturale, la Scoala Gimnaziala nr.2, precum si la o locuinta particulara, selectata dintre cererile depuse la societatea furnizoare. "Sigur ca pretul gazului din Bulgaria este altul decat pentru Romania. Pretul la noi este mai mic deocamdata, urmeaza o etapa de liberalizare pentru consumatorii casnici, care se va finaliza undeva in 2018, conform acordului cu FMI si CE", a declarat ministrul Constantin Nita.
Prezent in Israel, la o intalnire cu un grup de oameni de afaceri in vederea atragerii de investitori in zona Mangaliei, primarul Cristian Radu a declarat ca "alimentarea orasului cu gaze naturale este un angajament asumat, iar in urmatorii ani, dupa racordarea tuturor centralelor la reteaua de distributie a gazelor naturale pretul gigacaloriei pentru populatie va scadea cu pana la 30%". Directorul Goldterm, Dan Georgescu a precizat, la randul sau, ca este posibil ca pana la sfarsitul anului sa se branseze la reteaua de gaze naturale toate centalele termice mari din oras. "Suntem increzatori ca vom obtine o finantare guvernamentala prin care sa acoperim 70% din costurile de 2,8 mil. lei necesare implementarii acestui proiect. Obiectivul nostru este scaderea directa a pretului gigacaloriei catre populatie, dupa amortizarea investitiei", a mai precizat Dan Georgescu, directorul Goldterm.


Album foto

 • Articole din editia din data de Iulie 2013

 • Aeroportul din Tuzla ar putea gazdui un nou punct de frontiera

  Administratie locala
 • TVA va fi redusa la paine in septembrie. Impactul, compensat cu accize la alcool si bunuri de lux

  Administratie locala
 • Guvernul a incheiat negocierile pentru un nou acord cu FMI, CE si Banca Mondiala

  Administratie locala
 • La Mangalia s-a pus in functiune sistemul de distributie a gazelor naturale

  Administratie locala
 • 170.000 de turisti pe litoral, 30.000 numai in Mamaia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771