Protocol de colaborare intre Primaria Mangalia si CJC pentru reabilitarea Hergheliei

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Administratie locala

Consilierii locali din Mangalia au aprobat saptamana trecuta, intr-o sedinta extraordinara, un protocol de colaborare intre municipiul Mangalia si Consiliul Judetean Constanta, privind dezvoltarea si promovarea sectorului turistic din sudul litoralului.

Conform documentului, cele doua parti vor identifica masurile necesare elaborarii proiectelor de investitii pentru dezvoltarea turismului si a economiei locale. Primul asemenea proiect vizeaza Herghelia Mangalia, care va fi redata circuitului turistic, in urmatoarele zile, in urma implicarii reprezentantilor CJC.
Potrivit conducerii institutiei, la Herghelia Mangalia se vor relua cursele cu cai pur sange arab, apreciate atat printre localnici, dar mai ales in randul turistilor. In baza aceluiasi protocol, Primaria Mangalia si Consiliul Judetean vor colabora in vederea sustinerii si organizarii unor campanii de informare publica, privind potentialul turistic pe care il ofera statiunile litoralului romanesc si Herghelia Mangalia.
La sedinta Consiliului Local Mangalia, s-a mai aprobat incheierea unui alt protocol de colaborare cu un grup de firme specializate in organizarea de evenimente, in vederea atragerii unui numar mai mare de turisti in aceasta zona a litoralului. In baza documentului, se vor realiza o serie de evenimente cultural-artistice in Portul Turistic Mangalia, cu scopul dezvoltarii si promovarii localitatii. Protocolul a fost incheiat pe durata a trei sezoane estivale, respectiv din aceasta vara, pana in luna septembrie a anului 2015, fara implicarea unor costuri din partea Primariei Mangalia. Organizatorul evenimentelor se va ocupa de coordonarea activitatilor artistice, in ceea ce priveste amenajarea locatiei, dotarile tehnice necesare, precum si buna gestionare a activitatilor post-spectacole.
Alte proiecte de hotarare adoptate de alesii locali au vizat aprobarea organigramelor si a statelor de functii din cadrul Primariei si a serviciilor si institutiilor publice aflate in subordinea CL, in conformitate cu OUG 77/2013. Astfel, la nivelul Primariei, s-au desfiintat 53 de posturi vacante, din totalul de 166 de posturi.


Articole din editia din data de Iulie 2013

 • Aeroportul din Tuzla ar putea gazdui un nou punct de frontiera

  Administratie locala
 • TVA va fi redusa la paine in septembrie. Impactul, compensat cu accize la alcool si bunuri de lux

  Administratie locala
 • Guvernul a incheiat negocierile pentru un nou acord cu FMI, CE si Banca Mondiala

  Administratie locala
 • La Mangalia s-a pus in functiune sistemul de distributie a gazelor naturale

  Administratie locala
 • 170.000 de turisti pe litoral, 30.000 numai in Mamaia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771