Primarul orasului Harsova, dedicat si implicat in dezvoltarea urbei

Iulie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Cu toate greutatile lui, anul 2013 a fost si va fi pana la final, un an bogat in proiecte si investitii menite sa ofere locuitorilor orasului o viata mai buna.

"Am demarat un proiect important si anume cel ce vizeaza lucrarile pentru o infrastructura solida, investitie ce priveste pietruirea si asfaltarea a aproximativ opt kilometri de drumuri de exploatare agricola. In prezent, startul lucrarilor a fost dat la drumul de legatura dintre DN2A si Vadu Oii, acestea fiind realizate cu fonduri de la Uniunea Europeana prin Masura 1.2.5.", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Harsova, Tudor Nadrag.
In proiect vor intra si alte trasee precum DN2A - apele termale si DN2A - DC 68 Harsova Ciobanu, traseele de exploatare deservind o suprafata agricola de 1.200 de hectare.
Punerea in valoare a apelor termale
"Cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC) si al Regiei Autonome Judeteane de Apa (RAJA) Constanta, se realizeaza un foraj la o adancime de 180 de metri, pentru punerea in valoare a apelor termale. De asemenea, cu echipa proprie construim un nou bazin unde atat oamenii din Harsova, din localitatile invecinate si chiar din toata tara, vin anual pentru a se trata gratuit si pentru a beneficia de functiile curative ale apei termale. Tin sa precizez un aspect foarte important si anume acela ca, analizele biochimice sunt la nivelul apelor din statiunea Herculane. De asemenea, am fost contactati de oameni de afaceri din Israel, acestia manifestandu-si dorinta de a investi in dezvoltarea beneficiilor acestor ape termale", a precizat primarul din Harsova.

Lucrari derulate pe raza orasului

O investitie importanta ce se realizeaza in aceasta perioada vizeaza asfaltarea si repararea strazilor din oras. Aceasta lucrare este realizata cu implicarea echipei de constructii de la S.C. "Edil Urban" S.R.L. la care unic actionar este Consiliul Local al orasului Harsova. Si pentru ca aceste lucrari sa fie executate la timp, in fiecare zi se achizitioneaza asfalt de la statia Cuza Voda a Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP).
Tot cu echipa autoritatii locale, se lucreaza la amenajarea unor parcuri, a unor spatii verzi si la crearea unor locuri de joaca, acestea urmand a lua nastere in zona Geamiei si a Spitalului orasenesc. Astfel de locuri s-au amenajat deja in parcul de la Casa de Cultura, la cel de la Liceul Teoretic "Ioan Cotovu", la gradinita cu orar prelungit si in zona de locuinte a cartierului Soveja.
"Tot in aceasta perioada, ne preocupam de pietruirea drumului de acces catre Manastirea Prodomita ce are o lungime de 600 de metri. De asemenea, ne ocupam si de extinderea iluminatului public din aceasta zona care duce catre acest sfant lacas de cult", a incheiat Tudor Nadrag, seful administratiei locale Harsova.


Articole din editia din data de Iulie 2013

 • Aeroportul din Tuzla ar putea gazdui un nou punct de frontiera

  Administratie locala
 • TVA va fi redusa la paine in septembrie. Impactul, compensat cu accize la alcool si bunuri de lux

  Administratie locala
 • Guvernul a incheiat negocierile pentru un nou acord cu FMI, CE si Banca Mondiala

  Administratie locala
 • La Mangalia s-a pus in functiune sistemul de distributie a gazelor naturale

  Administratie locala
 • 170.000 de turisti pe litoral, 30.000 numai in Mamaia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771