Daniel Constantin: Fermierii ar putea primi un sprijin de 177 euro/ha, pentru primele 30 de hectare

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri Europene

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat marti ca fermierii ar putea primi in anul 2015 un sprijin de 177 euro/ha, pentru primele 30 de hectare din suprafata totala cultivata, urmand ca pentru restul suprafetei sprijinul sa fie de 150 de euro/ha.

'Fermierii ar putea primi, in anul 2015, un sprijin de 177 euro/ha, pentru primele 30 de hectare din suprafata totala cultivata, urmand ca pentru restul suprafetei sprijinul sa fie de numai 150 de euro/ha. In acest mod, micii fermieri ar fi incurajati sa iasa din zona de subzistenta, putand incepe chiar sa inregistreze profit. La momentul de fata, este vorba de un acord de principiu, pe care speram insa sa-l putem pune si pe hartie in perioada urmatoare', a afirmat Daniel Constantin, dupa intalnirea de lucru pe care a avut-o la sediul Ministerului Agriculturii cu reprezentantii tuturor asociatiilor, organizatiilor si patronatelor din sectorul vegetal, zootehnic si industrie alimentara. In cadrul intalnirii au fost prezentate ariile de interventie ale Programului National de Dezvoltare Rurala pentru urmatoarea perioada de programare 2014-2020, precum si alocarile financiare prevazute de noua Politica Agricola Comuna. 'Sprijinul financiar pe care Uniunea Europeana il va asigura Romaniei, pentru agricultura, va creste anual de la 1,6 miliarde de euro in 2015, la 1,9 miliarde de euro in 2020. La aceste sume se vor adauga si fondurile alocate de la bugetul de stat, pentru anul 2014 sprijinul fiind de 440 milioane de euro. Ceea ce putem afirma cu siguranta este faptul ca sprijinul european e deja fixat, iar cel de la bugetul de stat poate atinge un plafon maxim', a mai spus ministrul Agriculturii.
(Sursa: Agerpres)


Articole din editia din data de Iulie 2013

 • TOPUL datoriilor guvernamentale din UE. Romania, printre tarile cu cele mai mici datorii

  Fonduri Europene
 • Arafat: Pana la sfarsitul anului, fiecare regiune de dezvoltare va avea cate un elicopter SMURD

  Fonduri Europene
 • Romania, locul al treilea in Europa dupa rezervele de gaze de sist

  Fonduri Europene
 • Nou sens giratoriu pe Aurel Vlaicu!

  Fonduri Europene
 • In ce licee din Constanta au ramas locuri libere pentru a doua etapa de admitere

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Peste 7000 de hectare dar și imobilele din comuna Mircea Vodă vor fi cadastrate gratuit/Locuitorii vor fi înregistrați gratuit în Cadastru și Carte Funciară!

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771