Investitii in domeniul piscicol

Iulie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Un proiect de mare anvergura este "Dobrogea Sud mereu deschisa poarta albastra", un proiect realizat cu fonduri de la Uniunea Europeana prin Programul Operational pentru Pescuit si Asociatia Grup Local Dobrogea Sud.

Prin acesta se urmareste imbunatatirea standardului de viata pentru comunitatile pescaresti si dezvoltarea durabila a sectorului pescaresc din zona Dobrogea Sud, tinandu-se cont de politicile de mediu.
"Beneficiarele acestui proiect sunt localitatile din zona pescareasca Dobrogea Sud, proiect pentru care a fost instituita Asociatia Grup Local Dobrogea Sud, cu sediul in Agigea, condusa de Osman Berghin, manager de proiect cat si de o echipa de specialisti care au ca obiectiv implementarea acestuia", a declarat primarul localitatii Agigea Cristian Carjaliu.
Localitatile care fac parte din zona pescareasca Dobrogea Sud sunt: Mangalia, Eforie, Negru Voda, Agigea, Cumpana, 23August, Pecineaga, Limanu, Albesti, Costinesti, Ciocirlia, Pestera, Adamclisi, Deleni, Dumbraveni, Amzacea, Comana, Chirnogeni, Cerchezu, Dobromir, Rasova, Aliman, Oltina, Lipnita, Ostrov, Ion Corvin si Tuzla.
Parteneri vor fi Asociatia Comunelor din Romania si Asociatia Pescarilor Profesionisti Marea Neagra Sud, Asociatia pentru Promovarea si Dezvolatarea Turismului Litoral - Delta Dunarii, Camera Agricola Judeteana Constanta, Asociatia Pescarilor si Recoltatorilor de Fructe de Mare si Gabriel Dimoftache, ca si persoana fizica.
Totodata, prin implementarea acestui proiect, se urmareste pe langa dezvoltarea pescuitului prin dotarea la standarde tehnologice de ultima generatie, si dezvoltarea eco-turismului pentru pescuit. Acest lucru este posibil prin crearea unei infrastructuri pentru agrement si cazare, construirea si dotarea atelierelor de confectionare a uneltelor de pescuit, construirea de pontoane, baraci si nu in ultimul rand, infiintarea unor puncte de informare turistica in cadrul amenajarilor eco-turistice de pescuit. Valoarea proiectului este de 3,5 milioane de euro finantare nerambursabila.


Articole din editia din data de Iulie 2013

 • TOPUL datoriilor guvernamentale din UE. Romania, printre tarile cu cele mai mici datorii

  Administratie locala
 • Arafat: Pana la sfarsitul anului, fiecare regiune de dezvoltare va avea cate un elicopter SMURD

  Administratie locala
 • Romania, locul al treilea in Europa dupa rezervele de gaze de sist

  Administratie locala
 • Nou sens giratoriu pe Aurel Vlaicu!

  Administratie locala
 • In ce licee din Constanta au ramas locuri libere pentru a doua etapa de admitere

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771