Comunitatea din Dumbraveni se mandreste cu o scoala construita la standarde europene

Iulie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

In toamna anului 2012 s-a dat startul lucrarilor de reabilitare a unitatii de invatamant cu clasele I-VIII insa pe parcursul anotimpului rece, toate acestea au fost sistate, reluate fiind odata cu incalzirea vremii.

"Sunt foarte bucuros privind scoala, fericit pentru cei 100 de elevi ce-si vor desfasura activitatile educationale in cele mai bune si sigure conditii. Scolarii din localitatea Dumbraveni vor invata din toamna acestui an, moment in care vom pregati si inaugurarea unitatii, in sase sali de clasa, cu doua sali in plus, cladirea fiind extinsa cu cele doua incaperi, la care se mai adauga alte cateva anexe. Totul a mers struna, ma declar foarte multumit si impresionat de echipa care a lucrat intens pentru ca totul sa fie perfect la final si, o spun din suflet, totul este minunat. Pana cand va incepe noul an scolar 2013-2014, vom amenaja si spatiile verzi, cel pentru joaca si pentru activitatile sportive", a declarat Gheorghe Cenusa pentru ziarul Graiul Dobrogei.
Aceasta importanta investitie a presupus demolarea anexei scolare, realizarea unei centuri din beton armat pe tot conturul zidurilor, refacerea planseului din lemn, inlaturarea tavanelor, camasuirea peretilor, schimbarea pardoselii, inlocuirea tamplariei exterioare din lemn cu tamplarie din PVC si geam termopan, inlocuirea usilor interioare de la salile de clasa, tencuieli interioare si exterioare dar si zugraveli lavabile. De asemenea, au fost realizate lucrari de inlocuire a instalatiei electrice, a corpurilor de iluminat si a aparaturii electrice defecte, s-au construit si grupuri sanitare interioare dar si o rampa pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor.
Lucrarea a fost posibila prin proiectul privind reabilitarea infrastructurii scolare cu finantare de la Banca Europeana de Investitii, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Guvernul Romaniei si Consiliul Local al comunei Dumbraveni. Valoarea investitiei se ridica la suma de 13 miliarde lei vechi.

Acoperis nou pentru sediul primariei din comuna Dumbraveni

"Si pentru ca, actualul acoperis este inca de prin anul 1952 gasim ca este imperios necesar ca acesta sa fie inlocuit. Vom monta in cel mai scurt timp cu putinta noul acoperis ce va fi din tabla, ocazie cu care vom demara si ceva lucrari de igienizare a primariei, realizand astfel zugraveli in toata cladirea. Toate aceste lucrari le vom demara cu fonduri de la bugetul local al primariei", ne-a comunicat edilul din Dumbraveni.

Articole din editia din data de Iulie 2013

 • Dragnea: In august prezint in PSD o analiza pe referendum. E important sa nu cedam usor

  Administratie locala
 • Fenechiu, intrebat daca toate proiectele incepute de el vor fi terminate: E greu. Cand o sa ma intorc!

  Administratie locala
 • Ponta a preluat mandatul interimar de ministru al Transporturilor

  Administratie locala
 • Herghelia Mangalia primeste a doua sansa

  Administratie locala
 • Scufundari gratuite in Portul Tomis

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Dumitru Chiru: ÔÇťFolosirea de influen╚Ť─â de c─âtre persoane neautorizate, pentru a facilita rela╚Ťia cu Consiliul Local Lumina sau Prim─âria comunei Lumina, este un act illegalÔÇŁ

  Administratie locala
 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a c├ó╚Ötigat procesul intentat de Prefectul Jude╚Ťului Constan╚Ťa

  Administratie locala
 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771