Basescu, salvat de la demitere de statistici incorecte

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Politic

Institutul National de Statistica (INS) a publicat, dupa aproximativ doi ani, datele oficiale ale recensamantului realizat in 2011. Potrivit INS, populatia stabila a Romaniei la 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, in scadere cu 1.559.300 de persoane. Reprezentantii INS spun ca 16.269.839 de persoane din populatia stabila a Romaniei au 18 ani si peste, numarul populatiei cu drept de vot fiind insa mai mic.

Cifrele ne obliga sa readucem in discutie ceea ce s-a intamplat in Romania in 2012, la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu. Ne amintim cum in vara anului 2012 a existat o adevarata dezbatere politica despre cati romani mai sunt prin tara si cum Basescu si PDL au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a invalida acel referendum. Ceea ce s-a intamplat in vara lui 2012 a semanat izbitor cu ceea ce se intampla inainte de 1989, cand in agricultura se raportau productii mai mari decat in realitate, pentru ca Nicolae Ceausescu sa aiba cu ce se lauda. Dupa 23 de ani, presedintele Basescu si PDL au raportat la nivel european o populatie mult mai mare decat cea reala pentru a-si salva functia, respingand astfel referendumul de demitere.
Campaniile de dezinformare duse de pedelisti ii pun acum intr-o lumina nefavorabila pe oficialii europeni, care, in 2012, au reclamat incalcarea statului de drept in Romania si au pus la zid Guvernul USL. Daca, anul trecut, pedelistii erau foarte guralivi si acuzau Guvernul USL de incalcarea statului de drept, acum, dupa publicarea datelor, nu se mai aude nici musca din Modrogan.Premierul Victor Ponta a fost printre primii care au reactionat dupa publicarea datelor oficiale ale recensamantului din 2011. "Am fost peste 50%, in 29 iulie, care am dat "lovitura de stat", cum ar spune unii ramasi in urma, dar nu ne mai foloseste prea mult acum", a spus Ponta.
Senatorul PNL Puiu Hasotti spune ca, in urma publicarii datelor de catre INS, ar fi normal ca Basescu sa faca un gest de minima moralitate si responsabilitate si sa-si dea demisia. "Din punct de vedere legal, printr-o interpretare fortata a legii, Basescu poate spune ca este inca presedintele Romaniei. Moral, nu mai este din 2012. Sunt sigur ca nu isi va da demisia de onoare si, in continuare, va crede ca se pricepe la toate, ca le stie pe toate. Va continua sa isi dea cu parerea in toate domeniile si sa creada ca el este dincolo de bine si de rau", a afirmat Puiu Hasotti.
Senatorul PSD Alexandru Mazare spune ca acum se dovedeste faptul ca, in 2012, Basescu si PDL i-au mintit pe oficialii europeni. "Se confirma acum ca referendumul de anul trecut a fost valid si ca s-a desfasurat in concordanta cu prevederile constitutionale si normele democratiei. Din pacate, votul masiv al romanilor a fost anulat de o decizie bizara a CCR", a declarat Mazare.
Presedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, spune ca nu numai referendumul de demitere a presedintelui este acum validat de catre INS, ci si referendumul organizat de CJC impotriva desfiintarii judetului. "Datele INS ne arata ca, in noiembrie 2011, la referendumul judetean au fost prezenti la vot 57% din constantenii cu drept de vot. Voi redeschide procesul care este suspendat la instanta, asta pentru ca si instanta sa ia act de rezultatul INS, inclusiv al celui din Constanta, si sa valideze referendumul din noiembrie 2011. A fost un semnal national impotriva desfintarii judetelor si iata ca nici astazi Guvernul Ponta nu desfinteaza judetele, ci din contra, creeaza regiuni si descentralizeaza competente", a explicat Constantinescu.
Sursa: www.telegrafonline.ro


Articole din editia din data de Iulie 2013

 • Sase noi ambulante pe litoral

  Politic
 • Basescu, salvat de la demitere de statistici incorecte

  Politic
 • Campanie de ecologizare in Portul Turistic Mangalia

  Politic
 • Programul "Spectacole pentru Copii Constanta estival 2013" debuteaza la Constanta

  Politic
 • Consiliul Local Mangalia a reglementat activitatea de publicitate stradala

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771