Campanie de ecologizare in Portul Turistic Mangalia

Iulie 2013, Petric Radu

Actualitate

Primaria municipiului Mangalia in colaborare cu Asociatia Romana a Scafandrilor Profesionisti si Sportivi si ASM Callatis MG au demarat, sambata, 6 iulie, o campanie de ecologizare a Portului Turistic din localitate.

La initiativa deputatului Victor Manea, mai multi scafandri profesionisti s-au implicat, in mod voluntar, in aceasta campanie, ce se va derula pe toata perioada sezonului estival, dorind sa traga un semnal de alarma asupra poluarii mediului inconjurator. Echipati corespunzator, scafandrii au demarat actiunea de cautare a reziduurilor din mare, in zona Portului Turistic. Aici, au descoperit ca nu toti cetatenii dau dovada de responsabilitate civica si arunca in mare tot felul de obiecte dintre cele mai diverse. Dupa cateva minute de la scufundare, la adancimea de aproximativ opt metri, cu o vizibilitate redusa, ei au identificat si adus la suprafata o serie de deseuri, nocive pentru mediul inconjurator, cum ar fi: parame, sticle de bere, pet-uri, ba chiar o tigaie si un acumulator provenit de la o ambarcatiune. Ei au declarat ca a fost pentru prima data cand exploreaza zona Portului Turistic din Mangalia si au constatat ca nu este atat de murdara ca in alte locuri, dar ca oamenii ar trebui sa fie mai atenti cu bogatiile lasate de natura. La randul sau, consilierul primarului, Romulus Dumitrana, prezent la actiunea de ecologizare, a precizat ca evenimentul este un prim pas in campaniile de ecologizare a sudului litoralului. "Astazi, am demarat prima actiune de ecologizare a municipiului Mangalia si am inceput cu zona din Portul Turistic, pentru ca dorim sa avem un mediu marin curat. Totodata, dorim sa sensibilizam, indeosebi pe cei care au ambarcatiuni in Marina Mangalia sa contribuie la protejarea mediului inconjurator. Mentionez ca aceste campanii de ecologizare se vor derula permanent in orasul Mangalia, astfel incat sa avem o zona turistica mai curata si primitoare", a afirmat consilierul primarului.
De asemenea, reprezentantii municipalitatii au precizat ca aceste actiuni nu au implicat costuri din partea administratiei locale si ca este nevoie de resurse minimale si spirit civic pentru a avea un oras nepoluat. "Ma bucur ca la Mangalia se va infiinta Academia Romana de scufundari sportive si de agrement pentru pasionatii de scufundari. Peste doua saptamani, cu ajutorul scafandrilor profesionisti vom infiinta si un Departament de Interventie si Salvare, astfel incat sa actionam prompt in cazul evenimentelor nedorite", a mai spus Romulus Dumitrana.


Album foto

 • Articole din editia din data de Iulie 2013

 • Sase noi ambulante pe litoral

  Actualitate
 • Basescu, salvat de la demitere de statistici incorecte

  Actualitate
 • Campanie de ecologizare in Portul Turistic Mangalia

  Actualitate
 • Programul "Spectacole pentru Copii Constanta estival 2013" debuteaza la Constanta

  Actualitate
 • Consiliul Local Mangalia a reglementat activitatea de publicitate stradala

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771