Festivalul International de muzica usoara pentru copii si tineri "Delfinul de Aur" la final

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Social

In perioada 5-7 iulie, s-a desfasurat cea de-a XI-a editie a Festivalului International de muzica usoara pentru copii si tineri "Delfinul de Aur"- Navodari 2013.

Festivalul a fost initiat si organizat de catre Palatul copiilor Baia Mare, director Doina Bentu, reusind sa devina unul dintre cele mai imporante evenimente ale genului din Romania.
Parteneriatul dinamic dintre Palatul copiilor Baia Mare, Consiliul Local si echipa de aur de la Primaria orasului Navodari, avandu-l in frunte primarul Nicolae Matei a facut posibila realizarea celor zece editii anterioare.
Organizatorii acestui indragit eveniment au fost: Ministerul Educatiei Nationale, Consiliul Local si Primaria Orasului Navodari, Consiliul Judetean Maramures, Palatul National al Copiilor Bucuresti, Casa de Cultura "Pontus Euxinus "Navodari, Asociatia Delfinul de Aur Baia Mare, Palatul copiilor Baia Mare - initiatorul si coordonatorul celor 10 editii anterioare, Partenerul festivalului este Asociatia pentru Sprijinirea si Promovarea Filmului Romanesc.
Evenimentul a avut loc la Teatrul de vara "Laurentiu Duta" Navodari, vineri, 5 iulie, incepand cu ora 19.00 s-a desfasurat spectacolul concurs, iar sambata, 6 iulie a avut loc gala festivalului.
La editia festivalului de interpretare din acest an au participat 54 interpreti romani si straini din 20 de localitati din Romania, Turcia, Bulgaria si Republica Moldova la categoriile de varsta: prescolari, clasele I-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XI.
Dupa cum ne-au obisnuit organizatorii la ultimele 2 editii si in acest an au acordat 3 trofee: trofeul de platina, trofeul de aur si trofeul de argint.
Valoarea premiilor a depasit suma de 20 000 lei, acestea au fost acordate de: Consiliul Local si Primaria Navodari, Ministerul Educatiei Nationale, Consiliul Judetean Maramures, Asociatia Delfinul de Aur.
In urma evolutiei participantilor, juriul condus de compozitorul Horia Moculescu a desemnat castigatorii editiei din acest an a Festivalului de muzica pentru copii si tineret "Delfinul de Aur".
Astfel, Elena Beatrice Hasna, din Tg. Jiu, a obtinut Trofeul de Platina, premiul fiind oferit de Horia Moculescu.
De asemenea, Trofeul de Aur a fost castigat de Antonia Tohotan, din Baia Mare, iar cu Trofeul de Argint a plecat acasa Alexandru Cristea din Oradea. Nu in ultimul rand, alti 12 copii au primit locul I din partea artistului Mihai Constantinescu.

Articole din editia din data de Iulie 2013

 • Sase noi ambulante pe litoral

  Social
 • Basescu, salvat de la demitere de statistici incorecte

  Social
 • Campanie de ecologizare in Portul Turistic Mangalia

  Social
 • Programul "Spectacole pentru Copii Constanta estival 2013" debuteaza la Constanta

  Social
 • Consiliul Local Mangalia a reglementat activitatea de publicitate stradala

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771