Unitatile de invatamant din Ostrov, mereu o prioritate pentru edil

Iulie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Conform declaratiilor sefului administratiei locale, atat scoala cu clasele I-VIII din Galita cat si Liceul "Carol I" din Ostrov sunt incluse in aceasta perioada, in diferite procese de dezvoltare si modernizare.

"In ceea ce priveste scoala cu clasele I-VIII din Galita va pot spune ca, aici se realizeaza o investitie in ceea ce priveste extinderea actualei cladiri cu inca o incapere. Pentru sala ce va functiona ca si cabinet de informatica, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a acordat niste fonduri in vederea realizarii invetitiei. Lucrarile in acest moment sunt in plina desfasurare, urmand sa fie executate finisajele si realizarea instalatiei electrice. Estimez ca, realizarea acestei investitii va fi gata in cel mult o luna de zile, lucru care nu poate decat sa ne bucure", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, edilul sef Niculae Dragomir.
In unitatea de invatamant ce cuprinde sase sali de clasa isi desfasoara zilnic orele de curs un numar de aproximativ 300 de elevi, copii ce vin si din satele alaturate localitatii Ostrov. De asemenea, aceasta scoala a fost reabilitata de la temelie in urma cu patru ani, printr-un program comun in care a fost implicat Consiliul Local al comunei, Consiliul Judetean Constanta si Ministerul Educatiei. Sala de curs urmeaza sa fie dotata cu mobilierul deja existent si cu cele aproximativ 30 de calculatoare, acestea fiind primite din partea Consiliului Judetean Constanta si din cea a Inspectoratului Scolar Judetean.

Acoperis nou pentru Liceul "Carol I"

"Pentru perioada urmatoare ne-am mai propus sa inlocuim acoperisul acestui liceu, vechi de prin anul 1951. Tin sa precizez faptul ca, acesta a mai fost reabilitat pe alocuri undeva in anul 2004 insa nu a rezistat in timp. Si pentru ca acest lucru sa fie posibil, in urmatoarea sedinta de Consiliu Local vom aloca o suma de bani la capitolul investitii si astfel, acoperisul nou ce de aceasta data va fi cu sarpanta sa poata fi achizitionat si montat. Noi ne dorim ca lucrarile sa fie demarate cat mai repede astfel ca la inceputul anului scolar 2013-2014, proiectul sa fie gata", a incheiat Niculae Dragomir.


Articole din editia din data de Iulie 2013

 • Sase noi ambulante pe litoral

  Administratie locala
 • Basescu, salvat de la demitere de statistici incorecte

  Administratie locala
 • Campanie de ecologizare in Portul Turistic Mangalia

  Administratie locala
 • Programul "Spectacole pentru Copii Constanta estival 2013" debuteaza la Constanta

  Administratie locala
 • Consiliul Local Mangalia a reglementat activitatea de publicitate stradala

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771