2012, un an important pentru Filiala Judeteana Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania

Iulie 2013, Daniel Marinescu

Social

Doamna Mariana Gaju, in calitate de presedinte al acestei Filiale, a adus la cunostinta faptul ca, anul trecut a initiat actiunea de organizare a parteneriatelor de infratire a comunelor din judetul Constanta cu localitati din Republica Moldova.

In cadrul acestor actiuni un numar total de 541 de elevi din Republica Moldova au beneficiat de minivacante pe litoralul romanesc. De asemenea, ca si in anul 2012, si pe parcursul acestui an, actiunea este sustinuta financiar de Consiliul Judetean Constanta (CJC), care asigura cazarea si masa elevilor, actiune reluata inca din perioada 23-30 iunie, pentru primul grup de 150 de elevi.
Totodata, incepand cu data de 1 iulie 2013, la Eforie Nord s-a aflat un numar de 200 de elevi din sapte localitati ale Republicii Moldova, insotiti de sase primari si reprezentanti ai Congresului Autoritatilor Locale.
De asemenea, pe data de 1 iulie 2013, incepand cu ora 15.00, la Casa de Cultura din localitate, Cumpana a fost gazda acestor ambasadori ai Republicii Moldova ce au fost intampinati de colegi primari din Filiala Judeteana Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania.

Parteneriate benefice copiilor din localitatea Cumpana

In vacanta de primavara a anului 2013, un numar de 100 elevi ai Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpana au fost oaspeti in aceste comune situate la munte, ce fac parte din ACoR.
Astfel ca, in perioada 1-7 iulie 2013, un grup mare format din 100 de elevi din comunele Vorona - Botosani, Tulghes - Harghita, Moeciu - Brasov, Carpinet - Bihor, Valea Doftanei Prahova, s-au aflat la invitatia comunei Cumpana, la Tabara Luminita din Eforie Nord.
De asemenea, pe data de 1 iulie 2013 incepand cu ora 15.00, admnistratia publica locala a comunei Cumpana, le-a facut acestora o invitatie prin care sa se intalneasca cu un alt grup format din alti 200 de elevi din Republica Moldova cat si elevi ai Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu", in incinta Casei de Cultura a localitatii.
"Primaria si Consiliul Local Cumpana, a initiat in urma cu opt ani de zile activitatile privind schimbul de experienta a bunelor practici intre Cumpana si alte comune din Romania, localitati ce fac parte din Asociatia Comunelor din Romania", a declarat edilul sef al autoritatii locale Mariana Gaju.


Articole din editia din data de Iulie 2013

 • Sase noi ambulante pe litoral

  Social
 • Basescu, salvat de la demitere de statistici incorecte

  Social
 • Campanie de ecologizare in Portul Turistic Mangalia

  Social
 • Programul "Spectacole pentru Copii Constanta estival 2013" debuteaza la Constanta

  Social
 • Consiliul Local Mangalia a reglementat activitatea de publicitate stradala

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771