Strazile din Harsova, supravegheate video

Iulie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Importantul proiect "Achizitionarea si instalarea de sisteme de supraveghere pentru cresterea sigurantei publice si prevenirea criminalitatii" a fost finalizat si realizat cu finantare europeana.

"Una din prioritatile mele a fost achizitionarea unor sisteme de monitorizare video cat si a unui sistem informatic video care vor spori siguranta cetatenilor si astfel vor fi reduse infractionalitatile. Si iata ca, am reusit sa ducem proiectul la bun sfarsit chiar daca numarul camerelor de supraveghere a fost redus la aproape jumatate fata de solicitarea initiala", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale a orasului Harsova, Tudor Nadrag.
Cele 140 de camere video au fost montate pe principalele edificii din oras si vor monitoriza sediile autoritatii locale, a unitatilor de invatamant, muzeelor si institutiile publice dar si principalele strazi ale orasului Harsova.

Pregatiri pentru noul an scolar 2013-2014

"Urmeaza ca in perioada imediat urmatoare sa dam o atentie deosebita pregatirii celor trei scoli generale, a celor trei unitati de invatamant pentru prescolari dar si a celor doua licee. Lucrarile vor fi realizate cu echipa proprie S.C Edil Urban S.R.L si cu fonduri de la bugetul local, acestea constand in zugraveli si diverse reparatii pentru buna fuctionare a instalatiilor sanitare si a celor termice", ne-a comunicat Tudor Nadrag.

Lucrari in cadrul Spitalului Orasenesc

Este o perioada bogata in lucrari la Harsova, astfel ca, reparatii vor avea loc si la instalatiile sanitare si termice din cadrul unitatii spitalicesti. De asemenea, printr-o hotarare a Consiliului Local Harsova, a fost repartizata suma de 200.000 lei catre spital, in vederea procurarii unui aparat de interventie chirurgicala la paroscopic.
Totodata, tot printr-o hotarare de Consiliu Local, a fost distribuita o suma de bani si in vederea achizitionarii de costume populare si a unei statii noi de sonorizare pentru Casa de Cultura a urbei, una mai performanta decat cea actuala.

Anveloparea locuintelor din Harsova

"In cadrul programului Consiliului Local de cofinantare a lucrarilor de anvelopare a locuintelor, urmeaza ca in perioada imediat urmatoare sa cofinantam un numar de 300 de familii. O parte dintre acestia sunt la primirea primei transe de bani, pe cand ceilalti o primesc deja pe a doua. Suma primita de acestia este in valoare de 1.000 lei, astfel ca, primesc cate 500 lei in doua transe. Spre deosebire de alte unitati administrativ-teritoriale, la noi, oamenii isi realizeaza lucrarile pe cont propriu, ma refer la munca efectiva", a incheiat primarul Harsovei, Tudor Nadrag.


Articole din editia din data de Iulie 2013

 • Regiunea Dobrogea prinde contur

  Administratie locala
 • Portul Constanta, campioana nationala la Juniori A1

  Administratie locala
 • Amenzile pentru soferi CRESC de la 1 iulie

  Administratie locala
 • Drum judetean intrat in reabilitare

  Administratie locala
 • Pragul valoric in care statul poate incheia contracte fara licitatie, ridicat substantial din iulie

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771