Comuna Topraisar, infloritoare pe zi ce trece

Iunie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

O minunatie de gradinita destinata celor aproximativ 160 de prescolari din localitate, prinde viata pas cu pas, lucrarile fiind realizate pana la acest moment intr-un procent de 95%.

"Unitatea prescolara pe care ne straduim de atata amar de vreme sa o finalizam, nu a fost un moft, a fost cu adevarat o mare necesitate. Din cauza faptului ca noi nu am mai avut o asemenea constructie destinata piticilor, acestia chinuindu-se teribil in cate trei schimburi am fost nevoiti sa creem un spatiu modern dar mai ales spatios si adecvat desfasurarii orelor de curs. De asemenea, pentru a vedea aceasta gradinita construita, am facut eforturi uriase, renuntand din pacate la multe alte investitii, la fel de importante pentru comunitatea noastra. Consider ca, primii pasi in viata sunt cei mai importanti, educatia acestor prichindei fiind foarte importanta pentru noi, mai cu seama ca, avem chiar doua clase zero, adica foarte multi prescolari. Urmeaza ca in cel mai scurt timp sa achizitionam si mobilierul care sa imbrace frumos aceasta frumoasa gradinita, imprejmuita cu gard din fier ce reprezinta creioane colorate", a declarat Gheorghe Stelian, edilul sef al autoritatii locale Topraisar.
Fondurile pentru aceasta importanta constructie vin de la bugetul local dar si din sprijinul acordat de Consiliul Judetean Constanta (CJC).

In asteptarea constructiei drumului de exploatare

Pe data de 19 iunie 2013, la Caminul Cultural din localitate a avut loc deschiderea ofertelor privind drumul de exploatare agricola. Acesta se va intinde pe o suprafata de 11 kilometri si va ocoli localitatea Topraisar, fiind cu precadere destinat traficului utilajelor agricole. "Avem la acest proiect o parte de cofinantare de 20%, bani pe care din pacate nu-i avem, insa noi speram sa primim un ajutor din partea Consiliului Judetean Constanta. Ne-au fost mereu alaturi si ne-au sprijinit in toate proiectele pe care le-am initiat pentru locuitorii comunei si pe aceasta cale doresc sa le multumesc", a completat primarul.
Fondurile necesare pentru realizarea acestui drum, in valoare de 1,5 milioane de euro, vin prin Masura 125 "Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii", din cadrul Planului National de Dezvoltare Rurala.


Articole din editia din data de Iunie 2013

 • Comuna Topraisar, infloritoare pe zi ce trece

  Administratie locala
 • Vacanta gratuita la mare pentru 200 de elevi din Covasna

  Administratie locala
 • Plimbari la inaltime cu autobuzele etajate

  Administratie locala
 • Agricultura cu perdea... forestiera

  Administratie locala
 • Primarul Mangaliei cere solutii legislative pentru rezolvarea problemei hotelurilor abandonate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Dumitru Chiru: ÔÇťFolosirea de influen╚Ť─â de c─âtre persoane neautorizate, pentru a facilita rela╚Ťia cu Consiliul Local Lumina sau Prim─âria comunei Lumina, este un act illegalÔÇŁ

  Administratie locala
 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a c├ó╚Ötigat procesul intentat de Prefectul Jude╚Ťului Constan╚Ťa

  Administratie locala
 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771