Vacanta gratuita la mare pentru 200 de elevi din Covasna

Iunie 2013, Ionel Nae

Social

Distractie mare in randul a 200 de copii din Covasna, care au ajuns, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru prima data la mare. Este al treilea an consecutiv in care Consiliul Judetean Constanta (CJC) vine in sprijinul elevilor din judetele Covasna si Harghita, care invata la scolile cu predare in limba romana, asigurandu-le o vacanta gratuita de o saptamana la malul marii.

La fel ca anul trecut sau acum doi ani, si anul acesta aproximativ 1.600 de copii vor profita din plin de bucuriile si distractiile pe care le ofera litoralul romanesc. Primul grup de copii - 200 de elevi si insotitori de la unitatile de invatamant din Covasna - a ajuns vineri la tabara de copii "Delfinul" de la Navodari, unde are cazarea asigurata pe parcursul a sapte zile.
"Pe langa plaja ce va fi in permanenta la dispozitia lor, vor fi organizate pentru ei spectacole de teatru, proiectii de film. In plus, copiii vor vizita sectiile Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii (CMSN) Constanta si Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta si pe cel de Arta Populara", a declarat vicepresedintele CJC Cristinel Dragomir, care i-a asteptat pe elevi la gara. El a explicat ca urmatoarele serii de copii vor ajunge la mare, saptamanal, pana la finalul sezonului estival.
Vacanta pe litoral a fost cel mai frumos cadou pe care il puteau primi elevii din Covasna. Covasna este unul dintre cele mai sarace judete din tara si, mai mult decat atat, romanii sunt minoritari acolo, motiv pentru care nici nu sunt inclusi in programele administratiilor locale sau judetene. "Este pentru prima data cand vin la mare si ma bucur ca am fost selectat pentru ca imi doream foarte mult", a spus Florin Bacarnea, un elev de 13 ani, beneficiar al programului CJC.
Cadrele didactice care au insotit elevii ne-au povestit ca cei mai multi dintre ei provin din familii fara posibilitati financiare, care nu si-ar fi permis niciodata sa-si trimita copiii pe litoral. Din acest motiv, invitatia si eforturile CJC sunt cu atat mai apreciate de parinti, elevi si de profesorii care i-au insotit in vacanta.


Articole din editia din data de Iunie 2013

 • Comuna Topraisar, infloritoare pe zi ce trece

  Social
 • Vacanta gratuita la mare pentru 200 de elevi din Covasna

  Social
 • Plimbari la inaltime cu autobuzele etajate

  Social
 • Agricultura cu perdea... forestiera

  Social
 • Primarul Mangaliei cere solutii legislative pentru rezolvarea problemei hotelurilor abandonate

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771