Primarul Mangaliei cere solutii legislative pentru rezolvarea problemei hotelurilor abandonate

Iunie 2013, Daniel Chirita

Administratie locala

Edilul Mangalia, Cristian Radu, a participat, saptamana trecuta, alaturi de alti primari din judet, la intalnirea cu o parte dintre senatorii USL, organizata la Neptun. La reuniune au mai fost prezenti ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici si presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.

In cadrul intalnirii, primarii prezenti au propus o serie de modificari legislative pentru o mai buna functionare a unitatilor teritorial-administrative din judet. In acest sens, Cristian Radu a adus in atentia senatorilor mai multe probleme legate de turism si dezvoltarea infrastructurii in Mangalia si statiunile aferente. "Daca pana acum 10 ani, Mangalia era poarta de iesire din Romania, eu imi doresc foarte tare sa devina poarta de intrare in Romania. De 20 de ani, tot discutam de potential, dar niciodata nu il punem in valoare. A venit timpul sa dam valoare potentialului turistic din zona noastra de interes. Toate aceste proiecte as vrea sa le inaintez Senatului Romaniei, a precizat primarul Mangaliei".
Totodata, edilul a prezentat senatorilor problemele zonei, care au vizat restrictiile de pe Podul de la Agigea, cladirile abandonate din statiuni sau infrastructura deficitara, cauzata de lipsa fondurilor pentru investitii majore in aceasta directie. "O problema spinoasa este cea a cladirilor abandonate. Trebuie sa gasim, impreuna, o varianta legislativa pentru a-i determina pe detinatorii acestor imobile sa valorifice cladirile. Vorbim, de asemenea, de proiecte de infrastructura, dar nu avem bani pentru ele. Putem sa deblocam, an de an, 2-3 milioane de euro pentru a rezolva aceasta problema", a mai explicat edilul Cristian Radu.
Referitor la Podul de la Agigea, prefectul Constantei, prezent la dezbateri a dat asigurari ca aceste probleme se vor rezolva, in cel mai scurt timp. Astfel, reprezentantii Prefecturii au purtat o serie de discutii cu factorii implicati in rezolvarea acestei situatii, iar pana in toamna, cand vor incepe lucrarile de reabilitare a podului, circulatia rutiera se va efectua pe patru benzi, cu angajamentul ca se va asigura fluenta traficului pe pod.


Articole din editia din data de Iunie 2013

 • Comuna Topraisar, infloritoare pe zi ce trece

  Administratie locala
 • Vacanta gratuita la mare pentru 200 de elevi din Covasna

  Administratie locala
 • Plimbari la inaltime cu autobuzele etajate

  Administratie locala
 • Agricultura cu perdea... forestiera

  Administratie locala
 • Primarul Mangaliei cere solutii legislative pentru rezolvarea problemei hotelurilor abandonate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771