Administrație locală

Edilul Gheorghe Popescu, optimist in privinta lucrarilor demarate

In urma cu o luna de zile, administratia locala a comunei Fantanele, a dat startul unui important proiect, investitie care ii vizeaza direct pe toti locuitorii.

„Pot spune ca norocul a fost de partea noastra anul trecut atunci cand aceasta importanta lucrare a fost aprobata de Ministerul Mediului, prin Agentia Fondului de Mediu. Proiectul este unul amplu si cuprinde introducerea retelei de canalizare menajera pe o portiune de cinci kilometri, la care se adauga amenajarea unei statii de epurare a apelor reziduale, plus alte doua statii de pompare a apei. Pentru aceasta investitie, 800.000 euro vin de la Fondul de Mediu iar restul de 500.000 euro vin printr-un acord de sponsorizare cu grupul CEZ, suma de bani pe care o primim in decursul a doi ani de zile. Aceasta reprezinta contributia proprie si anume 40% din valoarea proiectului”, ne-a comunicat primarul Gheorghe Popescu.
Din cei cinci kilometri, au fost realizati aproximativ 2,5. Mai exact, au fost sapate santurile, a fost introdusa conducta si s-au montat caminele. Insa, lucrurile s-au complicat in acest proiect asa cum reiese din declaratia edilului sef al comunei Fantanele.
„In data de 30 mai 2013, am primit de la Agentia Fondului de Mediu o adresa prin care suntem informati de faptul ca Agentia a sistat pana la data de 31 decembrie 2013, toate platile catre proiectele in derulare. De asemenea, ne-au mai comunicat si faptul ca, in masura in care, pe parcursul acestui an se vor crea premizele financiare pentru deblocarea acestei situatii, institutia ne anunta in vederea restabilirii cursului normal implementarii acestui proiect. Noi insa continuam lucrarile si platim din cei 250.000 euro ce ne revin in acest an, pentru a finaliza introducerea conductei in pamant si pentru a putea astfel, repara strazile pana la venirea iernii. Iar in cazul in care executantul proiectului nu-si da acordul sa lucreze in continuare fara banii de la Mediu, vom face un act aditional de prelungire a termenului de executie, cu perioada suspendarii de catre Mediu a platii lor, urmand a continua cand se vor debloca fondurile”, a incheiat seful administratiei locale Gheorghe Popescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*