Edilul Gheorghe Popescu, optimist in privinta lucrarilor demarate

Iunie 2013, Iulia Flfan

Administratie locala

In urma cu o luna de zile, administratia locala a comunei Fantanele, a dat startul unui important proiect, investitie care ii vizeaza direct pe toti locuitorii.

"Pot spune ca norocul a fost de partea noastra anul trecut atunci cand aceasta importanta lucrare a fost aprobata de Ministerul Mediului, prin Agentia Fondului de Mediu. Proiectul este unul amplu si cuprinde introducerea retelei de canalizare menajera pe o portiune de cinci kilometri, la care se adauga amenajarea unei statii de epurare a apelor reziduale, plus alte doua statii de pompare a apei. Pentru aceasta investitie, 800.000 euro vin de la Fondul de Mediu iar restul de 500.000 euro vin printr-un acord de sponsorizare cu grupul CEZ, suma de bani pe care o primim in decursul a doi ani de zile. Aceasta reprezinta contributia proprie si anume 40% din valoarea proiectului", ne-a comunicat primarul Gheorghe Popescu.
Din cei cinci kilometri, au fost realizati aproximativ 2,5. Mai exact, au fost sapate santurile, a fost introdusa conducta si s-au montat caminele. Insa, lucrurile s-au complicat in acest proiect asa cum reiese din declaratia edilului sef al comunei Fantanele.
"In data de 30 mai 2013, am primit de la Agentia Fondului de Mediu o adresa prin care suntem informati de faptul ca Agentia a sistat pana la data de 31 decembrie 2013, toate platile catre proiectele in derulare. De asemenea, ne-au mai comunicat si faptul ca, in masura in care, pe parcursul acestui an se vor crea premizele financiare pentru deblocarea acestei situatii, institutia ne anunta in vederea restabilirii cursului normal implementarii acestui proiect. Noi insa continuam lucrarile si platim din cei 250.000 euro ce ne revin in acest an, pentru a finaliza introducerea conductei in pamant si pentru a putea astfel, repara strazile pana la venirea iernii. Iar in cazul in care executantul proiectului nu-si da acordul sa lucreze in continuare fara banii de la Mediu, vom face un act aditional de prelungire a termenului de executie, cu perioada suspendarii de catre Mediu a platii lor, urmand a continua cand se vor debloca fondurile", a incheiat seful administratiei locale Gheorghe Popescu.


Articole din editia din data de Iunie 2013

 • Comuna Topraisar, infloritoare pe zi ce trece

  Administratie locala
 • Vacanta gratuita la mare pentru 200 de elevi din Covasna

  Administratie locala
 • Plimbari la inaltime cu autobuzele etajate

  Administratie locala
 • Agricultura cu perdea... forestiera

  Administratie locala
 • Primarul Mangaliei cere solutii legislative pentru rezolvarea problemei hotelurilor abandonate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul „Restaurarea, Consolidarea, Protecția, Conservarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava” la final

  Administratie locala
 • Noi investiții în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de utilități a localităților Poarta Albă, Murfatlar și Castelu!

  Administratie locala
 • Ședința Consiliului Local Mereni

  Administratie locala
 • Se reabilitează sistemul de apă și se înființează sistem de canalizare în Tîrgușor

  Administratie locala
 • Fonduri norvegiene pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din comuna Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771