Schimb de experienta in sectorul turistic in cadrul proiectului "Tourist"

Iunie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

ONG-ul EUREKA din Bulgaria, in parteneriat cu primaria Eforie si primaria satului Negrea din Republica Moldova a organizat in perioada 13-16 iunie 2013, in Albena- Balchik, Bulgaria, Grupul de lucru si Schimbul de experienta in turism din cadrul proiectului "Traditie, Originalitate, Unicitate si Bogatie pentru realizarea unei Strategii Inovatoare".

Proiectul este derulat in vederea dezvoltarii turismului in regiunea Marii Negre - "Tourist" finantat de catre Uniunea Europeana prin Programul Operational Comun de Cooperare in bazinul Marii Negre 2007-2013, in vederea initierii unui parteneriat strategic pentru sustinerea dezvoltarii economice durabile in Bazinul Marii Negre, prin valorificarea, intr-o maniera integrata, a potentialului turistic al regiunii.
Evenimentul s-a adresat agentiilor de turism, organizatiilor din turism, facilitatilor de cazare, de distractie, restaurantelor, institutiilor si autoritatilor publice cu competente in sectorul turistic.
Evenimentul a avut o durata de patru zile cu urmatoarea agenda: prezentarea principalelor teme de discutii si familiarizarea participantilor; stabilirea principalelor produse si destinatii turistice ce urmeaza a fi promovate prin includerea acestora in Traseul turistic ce va fi parte componenta din strategia comuna de dezvoltare a celor trei zone vizate prin proiect; identificarea unor solutii la problemele ridicate de catre lucratorii din sectorul turistic de-a lungul intalnirilor anterioare si definitivarea unor aspecte ce urmeaza a fi incluse in Strategia de dezvoltare comuna pentru cele trei regiuni.
La eveniment au fost prezenti reprezentanti din cele trei regiuni tinta din cadrul proiectului - Republica Moldova, Judetul Constanta si regiunea Dobrich si reprezentanti din sectorul turistic din zonele mentionate anterior.
Toate aceste activitati au avut in vedere cresterea cooperarii intre actorii cheie din sectorul turistic pentru depasirea decalajelor economice prin intermediul unui cadru strategic, dezvoltarea comuna si promovarea produselor turistice si cresterea interesului turistilor pentru produsele din aceasta zona.


Articole din editia din data de Iunie 2013

 • Comuna Topraisar, infloritoare pe zi ce trece

  Administratie locala
 • Vacanta gratuita la mare pentru 200 de elevi din Covasna

  Administratie locala
 • Plimbari la inaltime cu autobuzele etajate

  Administratie locala
 • Agricultura cu perdea... forestiera

  Administratie locala
 • Primarul Mangaliei cere solutii legislative pentru rezolvarea problemei hotelurilor abandonate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul ÔÇ×Restaurarea, Consolidarea, Protec╚Ťia, Conservarea ╚Öi Punerea ├«n Valoare a Sitului Arheologic Cetatea CapidavaÔÇŁ la final

  Administratie locala
 • Noi investi╚Ťii ├«n modernizarea ╚Öi dezvoltarea infrastructurii de utilit─â╚Ťi a localit─â╚Ťilor Poarta Alb─â, Murfatlar ╚Öi Castelu!

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ťa Consiliului Local Mereni

  Administratie locala
 • Se reabiliteaz─â sistemul de ap─â ╚Öi se ├«nfiin╚Ťeaz─â sistem de canalizare ├«n T├«rgu╚Öor

  Administratie locala
 • Fonduri norvegiene pentru modernizarea institu╚Ťiilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt din comuna B─âneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771