Primarul Cristian Radu s-a intalnit cu membrii FPTR

Iunie 2013, Daniel Chirita

Administratie locala

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a participat, alaturi de presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Mohammad Murad si deputatul Victor Manea la o intalnire de lucru a acestei structuri, pentru a dezbate mai multe probleme de actualitate legate de turismul romanesc.

La lucrarile federatiei au mai luat parte investitori si reprezentanti ai patronatelor din turism. In cadrul discutiilor, presedintele FPTR a avansat ideea, conform careia un parteneriat public - privat constituie o masura importanta in relansarea sectorului turistic. In acest sens, se doreste infiintarea unei structuri de administrare a statiunilor din sudul litoralului, care sa preia problemele din zona. O alta propunere venita din partea reprezentantului federatiei a vizat implementarea de proiecte sustenabile pe partea de investitii in zona, precum si conceperea unei strategii de promovare corecta. Astfel, dezbaterile au facut referire la cateva aspecte legate de relatiile dintre mediul de afaceri privat si autoritatile centrale si locale, ca factor de crestere economica, pozitia FPTR fata de initiativa de introducere a unor noi modalitati de impozitare. Exemplele in aceasta directie au vizat valoarea redusa a TVA la 9% pentru pachetele turistice oferite si sprijinirea mediului de afaceri, de catre autoritati, prin gasirea de politici fiscale accesibile pentru investitori.
Vizavi de problemele semnalate, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a precizat ca municipalitatea saluta ideea patronatelor in ceea ce priveste un viitor parteneriat public-privat care sa produca efecte pozitive pentru dezvoltarea turismului din sudul litoralului. "Sunt foarte multe lucruri de facut, iar daca toti factorii implicati vor contribui la relansarea statiunilor din sudul litoralului, cu siguranta turistii vor veni in numar mare sa-si petreaca vacantele, la alte standarde. Primii pasi au fost facuti de catre municipalitate. Doresc sa punctez ca, o reala problema o constituie cladirile abandonate, cainii fara stapan sau indiferenta unor agenti economici vizavi de administrarea activelor detinute. Speram ca aceste probleme se vor rezolva, iar in toamna, cand tragem linie, vom constata realizarile", a precizat edilul Cristian Radu.
In cadrul discutiilor, reprezentantii patronatelor au mai vorbit despre gasirea de solutii pentru turismul de familie, a celui de agrement sau balneo, cerut cu precadere de turistii, care prefera statiunile din sudul litoralului. La acest capitol, edilul a anuntat ca o serie de evenimente au fost deja concepute pentru turisti. In statiunea Venus se va organiza cea mai mare competitie de drift-uri si drag-uri, vor avea loc concerte cu participarea unor artisti consacrati de la nivel international.
De asemenea, discutiile au vizat si o promovare eficienta a statiunilor, prin crearea unui brand turistic al zonei.


Articole din editia din data de Iunie 2013

 • A noua regiune?

  Administratie locala
 • "Litoralul pentru toti" - cu 20% mai multi turisti

  Administratie locala
 • Spitalul de Urgenta Constanta, etalon pentru spitalele din tara

  Administratie locala
 • "Apa conditionata" pentru delfini

  Administratie locala
 • Primarul Cristian Radu s-a intalnit cu membrii FPTR

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771