Administrație locală

Investitii importante continuate in comuna Dumbraveni

Cu toate ca nu este o perioada tocmai usoara, administratia locala spera ca, proiectele incepute sa fie finalizate iar altele noi sa prinda viata.

„In acest moment, nu pot vorbi despre investitii noi, pot doar sa spun si sa ma bucur totodata ca, in cel mai scurt timp vor fi demarate importante lucrari si anume, amplasarea unui numar de 17 turbine eoliene de 3 MW. Este poate, cel mai de anvergura proiect si asta, deoarece beneficiile vor fi multe si anume, va crea comunei o independenta energetica si de asemenea, va aduce sume importante la bugetul local prin plata taxelor si impozitelor locale pe teren. Important este ca am eliberat autorizatia de constructie a parcului eolian care se va intinde pe o suprafata totala de teren extravilan ce inregistreaza 1.000 de hectare, spatii ce apartin locuitorilor comunei Dumbraveni. Sper ca odata incheiate aceste proiecte, sa avem posibilitatea de a ne indrepta atentia catre altele noi, tot in folosul comunitatii”, ne-a declarat seful administratiei locale Gheorghe Cenusa.
In alta ordine de idei, o alta lucrare de pe agenda de lucru a primarului este la un pas de a fi incheiata cu succes, in cel mai scurt timp. Este vorba despre reabilitarea si extinderea unitatii de invatamant cu clasele I-VIII din localitate. Lucrarea se realizeaza in cadrul proiectului pentru reabilitarea infrastructurii scolare cu finantare de la Banca Europeana de Investitii, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Guvernul Romaniei si Consiliul Local al comunei.
Valoarea lucrarilor se ridica la suma de 13 miliarde lei vechi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*