Intretinerea pasunilor, de actualitate in Independenta

Iunie 2013, Marinescu Daniel

Administratie locala

Conform declaratiilor edilului administratiei locale Cristea Gascan, a fost demarata o importanta lucrare si anume, intretinerea pasunilor in suprafata de 1.552 hectare.

"Doresc sa precizez faptul ca, primaria Independenta are in grija, din totalul de 1.552 hectare de pasune, de un numar de 554 hectare, asta dupa arendarea suprafetelor necesare ingrijitorilor de animale. Astfel cu subventia primita de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pentru hectarele ce ne revin noua, ne ocupam de igienizarea, suprainsamantarea si fertilizarea cu ingrasaminte naturale si chimice. Pentru toate acestea, scoatem la lucru, din fiecare sat, cate 50 de oameni, cu prioritate cei ce nu si-au platit taxele si impozitele catre primarie. Se rezolva astfel, aproximativ 60-70% din lista de ramasite, adica datorii neachitate pana la sfarsitul anului. Insamantarea se realizeaza cu un amestec de cinci plante achizitionate de la Statiunea de pajisti Brasov si de asemenea, se intretin zonele ce sunt in panta si neproductive, pe care le-am impadurit cu salcami, cca. 30 hectare in ultimul an, din care s-au prins aproximativ zece hectare. Urmeaza ca in toamna acestui an, cca. 10% din suprafata sa fie completat cu puiet nou, pus la dispozitie de Consiliul Judetean Constanta (CJC)", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Cristea Gascan.
Cu toate aceste lucrari, suprafata de izlaz, din cauza structurii solului, adica suportul calcaros la suprafata, care produce incalzirea si uscarea timpurie a plantelor, nu asigura mai mult de 30% din necesarul oilor, vacilor si caprelor. Acest lucru, impune dezvoltarea perdelelor de salcam la granita dintre arabil si izlaz, pe toata suprafata comunei Independenta.
Toate aceste importante lucrari se realizeaza cu utilajele primariei si anume, tractor cu remorca, masina de imprastiat gunoiul, tocator purtat, vidanja pentru imprastiat ingrasamantul lichid si o vola.


Articole din editia din data de Iunie 2013

 • A noua regiune?

  Administratie locala
 • "Litoralul pentru toti" - cu 20% mai multi turisti

  Administratie locala
 • Spitalul de Urgenta Constanta, etalon pentru spitalele din tara

  Administratie locala
 • "Apa conditionata" pentru delfini

  Administratie locala
 • Primarul Cristian Radu s-a intalnit cu membrii FPTR

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771