Victor Ponta, anunt de la Berlin: Vom mentine cota unica la 16% pe tot timpul guvernarii USL

11 Iunie 2013, Daniel Chirita

Actualitate

Cota unica de 16% va fi mentinuta pe parcusul celor patru ani de guvernare USL, pentru a garanta stabilitatea si predictibilitatea sistemului fiscal romanesc, a anuntat premierul Victor Ponta, la Berlin, intr-o conferinta la care au participat mai multi oameni de afaceri germani.

"Vom mentine sistemul fiscal cat mai stabil si predictibil posibil. Cota unica de 16% - o sa fiu foarte sincer spunandu-va ca eu si alti social-democrati am propus sa o schimbam, dar din cauza influentei pozitive a partenerilor nostri liberali de coalitie am decis sa pastram cota unica si o vom mentine in mandatul de patru ani. Este o garantie a stabilitatii legislatiei noastre fiscale", a spus Ponta, in conferinta organizata la sediul Deutsche Bank.
Programul de guvernare al USL pentru perioada 2013-2016 prevede mentinerea plafonului maximal de impozitare de 16% si introducerea, pe parcursul mandatului, a unui impozit diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale, respectiv prin cote de 8%, 12% si 16%, stabilite pe grile de venit.
In discursul sustinut in fata oamenilor de afaceri germani, Ponta a aratat ca Romania s-a confruntat, incepand cu 2009, cu o criza economica si sociala, iar anul trecut a trecut printr-o criza politica, dar ca autoritatile sunt hotarate sa asigure in prezent stabilitate si predictibilitate.
"Vestea buna este ca ne-am invatat lectiile, am avut alegerile, iar acum stabilitatea, predictibilitatea si implicarea in promovarea reformelor sunt punctele pe agenda mea si sunt foarte hotarat sa urmez acest program pe urmatorii patru ani", a afirmat premierul.
El a prezentat oamenilor de afaceri germani potentialul economic al Romaniei, inclusiv din punct de vedere al infrastructurii aeroportuare, si a precizat ca este constient de faptul ca stabilitatea politica este o conditie pentru ca investitorii straini sa aiba incredere in meidul de afaceri romanesc.
Ponta a admis insa ca exista in continuare probleme de infrastructura, dar a asigurat ca, pana la sfarsitul acestei luni, va fi promovata in Parlament o noua lege privind parteneriatul public-privat care va rezolva si aceasta situatie.
Premierul a aratat totodata ca legislatia muncii este in continuare una "competitiva" din punct de vedere al costului fortei de munca si ca Romania trebuie sa pastreze acest avantaj competitiv chiar daca aceasta legislatie nu este "foarte populara" printre unii colegi de partid si lideri sindicali.


Articole din editia din data de 11 Iunie 2013

 • Victor Ponta, anunt de la Berlin: Vom mentine cota unica la 16% pe tot timpul guvernarii USL

  Actualitate
 • NOUA CONSTITUTIE: Presedintele NU mai reprezinta PUTEREA EXECUTIVA

  Actualitate
 • Parlamentul va avea drept exclusiv de a cere urmarirea penala a ministrilor

  Actualitate
 • Delfinul Pei-Pei a murit!

  Actualitate
 • Ieri a inceput Bac-ul 2013!

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771