Consiliul Local Aliman, intrunit in sedinta ordinara

Iunie 2013, Marian Carson

Administratie locala

Pe data de 30 mai 2013, incepand cu orele 9.00, cei 11 consilieri locali s-au intrunit intr-o sedinta ordinara la sediul primariei, in vederea aprobarii unor importante proiecte de hotarare.

Un prim proiect pe ordinea de zi a sedintei din data de 30 mai 2013, a fost cel privind aprobarea Planului de Analiza si Acoperire a Riscurilor din localitatea Aliman, judetul Constanta. Acesta a fost aprobat in Consiliu Local, a fost avizat de Prefectura Constanta si de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea. Principalul obiectiv al Planului de Analiza si Acoperire a Riscurilor vizeaza asigurarea sprijinului pe timpul si dupa aparitia unei situatii de urgenta. Acestea pot fi de mai multe feluri si anume cutremure, inundatii, etc.
Un alt important proiect de hotarare dezbatut si aprobat in sedinta ordinara a fost cel privind aprobarea rectificarii bugetului local al comunei Aliman pe anul 2013, prin includerea sumei de 24.851 lei. Conform declaratiilor sefului administratiei locale Gheorghe Topalu, aceasta suma a fost primita din partea Consiliului Judetean Constanta (CJC) pentru plata arieratelor, pentru dezvoltarea locala si pentru infrastructura.
De asemenea, in cadrul sedintei a fost aprobat si proiectul privind casarea si scoaterea din evidenta contabila a unor bunuri care se regasesc in patrimoniul localitatii. Astfel ca, doua autoturisme Dacia 1310, unul din anul 1992 si cel de-al doilea din 2002, au fost casate deoarece nu mai erau functionale.
Alte proiecte de hotarare aprobate au mai fost: proiect de hotarare privind aprobarea executiei bugetare pe trimestrul I, anul 2013, intocmita la data de 31.03.2013 si aprobarea Strategiei de tarifare pe perioada 2014 - 2020 pentru S.C. RAJA S.A. Constanta, operator al serviciului public de alimentare cu apa si de canalizare in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Apa-Canal Constanta" din care face parte si comuna Aliman.


Articole din editia din data de Iunie 2013

 • Victor Ponta, anunt de la Berlin: Vom mentine cota unica la 16% pe tot timpul guvernarii USL

  Administratie locala
 • NOUA CONSTITUTIE: Presedintele NU mai reprezinta PUTEREA EXECUTIVA

  Administratie locala
 • Parlamentul va avea drept exclusiv de a cere urmarirea penala a ministrilor

  Administratie locala
 • Delfinul Pei-Pei a murit!

  Administratie locala
 • Ieri a inceput Bac-ul 2013!

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771