Anul viitor, orasul Navodari va deveni cu adevarat un centru pescaresc!

Iunie 2013, Adrian Nicarel

Administratie locala

Administratia locala a demarat un proiect in valoare de aproape 1,5 milioane de euro, care presupune construirea unei impresionante piete de peste. Programul este finantat din fonduri europene, iar lucrarile vor demara in cel mult trei luni.

Proiectul, lansat luni in prezenta partenerilor bulgari, prevede amenajarea unei piete de peste care va avea forma unei pastrugi. Locatia va include o sala special amenajata pentru evenimente, un pavilion expozitional, birouri si un spatiu prevazut cu aproximativ 600 de locuri, unde turistii vor putea gusta preparate din peste. Piata va dispune de 10 puncte interioare de vanzare si 16 puncte exterioare. Totodata, pentru locuitorii orasului Navodari, acest proiect inseamna si crearea a aproximativ 40 de locuri de munca.
"Este un lucru bun, facem ca pe langa numele de Navodari, oras pescaresc, sa venim si la propriu cu partea administrativa, deci sa cream conditiile necesare pescarilor sa aiba unde sa-si vanda pestele, dar si clientii sa aiba de unde sa cumpere peste, deci Navodariul va deveni un centru pescaresc. Iar prin publicitatea pe care o vom face ulterior vom aduce si clienti, eu cunosc foarte multe firme care importa fructe de mare, peste din Grecia sau din Bulgaria. In acelasi timp avem posibilitatea sa ii incurajam pe pescarii romani sa infiinteze ferme de peste, de scoici, de raci, iar turistii care vin pe litoral sa deguste tot felul de delicatese", a declarat Nicolae Matei, primarul orasului Navodari.
Lucrarile vor demara in cel mult 3 luni de zile. Valoarea proiectului este de 1.460.000 de euro, iar Primaria Navodari va aloca doi la suta din aceasta suma.
Proiectul este realizat in colaborare cu o asociatie din Balchik si urmareste stimularea cooperarii de afaceri dintre Navodari si localitatea din Bulgaria. In plus, in cadrul proiectului se vor desfasura patru seminarii privind instruirea in afaceri, schimburi de experienta, doua festivaluri de peste si concursuri gastronomice. Totodata, va fi lansat Ghidul Gastronomic, ce va cuprinde atat retete romanesti cat si retete bulgaresti pe baza de peste.
Colaboratorii bulgari considera ca acest proiect este un inceput promitator pentru o lunga colaborare cu administratia orasului Navodari. In plus, presedintele Asociatiei Eureka s-a aratat extrem de impresionat de orasul Navodari, fiind de parere ca aceasta localitate constituie un cadru ideal pentru o baza universitara.
"Ideea noastra este ca acest proiect sa devina un proiect emblema pentru orasul Navodari. Mie imi place foarte mult acest oras pentru ca este un oras foarte curat, aranjat, e un oras insorit, oamenii sunt primitori. Consideram ca acest proiect este un inceput bun, iar ideea noastra este sa stabilim o colaborare durabila. Deci, am aflat ca in Navodari exista o baza perfecta de instruire, iar dupa parerea mea ar fi bine sa se infiinteze o universitate in vederea unei mai bune pregatiri in domeniul turismului", a declarat Krusee Rusev, presedintele Asociatiei Eureka.
Edilul orasului Navodari a salutat initiativa reprezentantilor bulgari, mai ales datorita faptului ca orasul beneficiaza de spatii generoase in acest sens.
"In ceea ce priveste baza universitara in turism, daca impreuna gasim sa accesam fonduri europene avem in tabara de copii spatii generoase si de ce nu? Sa facem o universitate la Navodari, sa specializam personalul de turism din Romania, din Bulgaria si din zonele adiacente", a declarat primarul orasului Navodari, Nicolae Matei.
Perioada de implementare a proiectului este de 15 luni.


Articole din editia din data de Iunie 2013

 • Anul viitor, orasul Navodari va deveni cu adevarat un centru pescaresc!

  Administratie locala
 • Pregatiri pentru reluarea croazierelor pe Marea Neagra

  Administratie locala
 • Micul pescar al Scolii Gimnaziale "Lucian Grigorescu"

  Administratie locala
 • Manifestari diverse organizate la Mangalia, de Ziua Copilului

  Administratie locala
 • Crosul "Portilor Deschise", editia a III-a

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771