Manifestari diverse organizate la Mangalia, de Ziua Copilului

Iunie 2013, Adrian Nicarel

Social

Ample manifestari au fost organizate, de 1 Iunie, la Mangalia, de catre autoritatile locale, institutii de invatamant, cluburi sportive si alte institutii partenere, evenimente dedicate tuturor copiilor localitatii cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.

Pe parcursul intregii zile au avut loc o serie de competitii menite a-i bucura pe copii si a-i antrena in diverse activitati artistice si sportive. De la primele ore ale diminetii, elevii Scolii Gimnaziale "Sfantul Andrei" au marsaluit pe strazile orasului cu pancarte pe care erau inscrise lozinci cu privire la drepturile copilului si s-au oprit in Portul Turistic, unde au avut loc o serie de concursuri de desene pe sfalt, intreceri sportive sau jocuri interactive. Sute de copii s-au reunit si in Piata Republicii din Mangalia, unde s-au desfasurat concursuri pentru toate categoriile de varsta, organizate de reprezentanti ai Crucii Rosii, filiala Mangalia, ONG-ul "Salvati Copiii" si alti voluntari din oras.
Pe platoul din piata au avut loc concursuri de modelaj, desene pe asfalt, ateliere de pictura, iar castigatori au fost toti copiii participanti, fiind recompensati cu dulciuri. In plus, copiii au primit din partea municipalitatii inghetata, vata de zahar, floricele si alte dulciuri.
Cu ocazia Zilei Copilului, reprezentantii Politiei Mangalia, in parteneriat cu Scoala Gimnaziala nr. 3 din localitate au organizat la sediul Politiei, o expozitie de pictura, sub deviza "Scoala micilor politisti". Micii artisti au primit de la organizatori diplome de participare si truse de pictura. Alte manifestari sportive s-au desfasurat si la Baza Sportiva "Pescarus" din Mangalia, unde au avut loc Campionatele Interscolare la fotbal, handbal si baschet. Proiectul s-a adresat elevilor din clasele 0-XII din cadrul tuturor unitatilor de invatamant de la nivel local, avand ca principal scop formarea unui stil de viata sanatos.
Sub deviza "Telefonul Copilului", reprezentantii Asociatiei "Telefonul Copilului 116111" au organizat intreceri sportive la baschet si fotbal, pentru elevii claselor I-IV din localitate. Toate echipele au fost declarate invingatoare si au primit medalii, dar si cupa "Telefonul Copilului". Micutii de la institutiile prescolare din oras, care activeaza in cadrul Clubului Sportiv "Admar" au participat la competitia de baschet, organizata special pentru ei, in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport Constanta si ISJ Constanta. Toate echipele au iesit castigatoare, fiind premiate cu diplome si pachete cu dulciuri.
O alternativa de petrecere a Zilei Copilului a oferit si Complexul Cultural "Callatis" prin organizarea, la sediul Casei de Cultura, a evenimentului cultural "Culorile copilariei", ce marcheaza Ziua Internationala a Copilului. Evenimentul a debutat cu vernisarea unei expozitii inedite a elevilor de la Centrul Municipal de Creatie al Copiilor din Kavarna (Bulgaria), organizata in parteneriat cu Clubul Rotary Mangalia si Clubul Rotary Kavarna.
Ziua Internationala a Copilului a fost sarbatorita prin dans si muzica in cadrul unui spectacol dedicat copiilor orasului Mangalia.


Album foto

 • Articole din editia din data de Iunie 2013

 • Anul viitor, orasul Navodari va deveni cu adevarat un centru pescaresc!

  Social
 • Pregatiri pentru reluarea croazierelor pe Marea Neagra

  Social
 • Micul pescar al Scolii Gimnaziale "Lucian Grigorescu"

  Social
 • Manifestari diverse organizate la Mangalia, de Ziua Copilului

  Social
 • Crosul "Portilor Deschise", editia a III-a

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771