Liceul din Nicolae Balcescu reabilitat cu fonduri de la Banca Mondiala

Iunie 2013, Iulia Flfan

Administratie locala

Printre multele proiecte initiate de seful administratiei locale Viorel Balan, s-a aflat si reabilitarea totala a liceului "I. C. Bratianu" din localitate, lucrare realizata pentru prima data in decurs de foarte multi ani.

"Startul lucrarilor privind reabilitarea atat exterioara cat si interioara a unitatii de invatamant ce inregistreaza o vechime de peste 70 de ani, a fost dat in urma cu un an de zile. Astfel ca, a fost data jos toata tencuiala, au fost schimbate grinzile de sustinere, s-a realizat montarea tavanelor false, inlocuirea vechii pardoseli, montarea unui acoperis nou, grupurile sanitare au fost si ele mutate in interiorul unitatii scolare, lucrare ce era imperios necesara iar tot mobilierul vechi a fost inlocuit. Sunt foarte bucuros deoarece am reusit sa demaram si sa ducem la bun sfarsit acest important proiect pentru cei 730 de elevi ce calca zilnic pragul institutiei de invatamant, un loc in care isi petrec parte importanta din viata si unde au sansa de a invata lucruri care sa-i ajute pe mai departe, in viata", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, edilul sef al primariei localitatii Nicolae Balcescu, Viorel Balan.
Fondurile necesare acestei importante investitii ce se ridica la valoarea de 20 miliarde lei vechi, au provenit de la Banca Mondiala prin Inspectoratul Scolar Judetean Constanta.

Drum de exploatare, in lucru

Condorm declaratiilor edilului localitatii Nicolae Balcescu, in urma cu o luna si jumatate, au fost demarate lucrarile la drumul de exploatare ce inregistreaza o lungime de 6,4 kilometri. Aproximativ 30% din lucrare a fost realizata urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie incheiata aceasta importanta investitie. Drumul ce face legatura intre Nicolae Balcescu si Dorobantu, reprezinta o ruta alternativa in vederea fluidizarii traficului pe DN2A prin devierea circulatiei atelajelor si utilajelor. Rolul acestuia esta acela de a inlesni accesul spre asociatiile agricole si spre fermele din comuna Nicolae Balcescu si va deservi o suprafata de 24 hectare.
Fondurile necesare pentru realizarea proiectului de modernizare a drumului de exploatare vin de la Uniunea Europeana, prin Masura 1.2.5.


Articole din editia din data de Iunie 2013

 • Anul viitor, orasul Navodari va deveni cu adevarat un centru pescaresc!

  Administratie locala
 • Pregatiri pentru reluarea croazierelor pe Marea Neagra

  Administratie locala
 • Micul pescar al Scolii Gimnaziale "Lucian Grigorescu"

  Administratie locala
 • Manifestari diverse organizate la Mangalia, de Ziua Copilului

  Administratie locala
 • Crosul "Portilor Deschise", editia a III-a

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771