Administrație locală

Harsova, un oras pe zi ce trece tot mai admirat pentru frumusetea lui

Edilul sef Tudor Nadrag a facut si face in continuare tot ceea ce a promis locuitorilor urbei, de la curatenia orasului la realizarea de spatii verzi, la proiecte de infrastructura si multe altele.

„In aceasta perioada, continuam lucrarile edilitare executate cu echipa proprie si anume, ne preocupam de placarea cu placi de marmura a centrului civic, pe o suprafata de 3.000 metri patrati. De asemenea, tot cu echipa primariei si anume cu cea care se ocupa de drumuri, achizitionam asfalt de la statia de la Cuza Voda a Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta. Astfel ca, se vor executa reparatii la trotuarele si strazile din orasul nostru”, a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale, Tudor Nadrag.

Spatii verzi amenjate in Harsova

Tot cu echipa primariei, se lucreaza la amenajarea unor parcuri si a unor locuri de joaca pentru copilasi astfel ca, pana in prezent, s-au creat astfel de spatii, in parcul de la Casa de Cultura, la cel de la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu”, la gradinita cu orar prelungit si in zona de locuinte a cartierului Soveja. Urmeaza ca in perioada imediat urmatoare sa fie amenajate noi astfel de spatii si in zona blocurilor de langa Geamia Musulmana, in vecinatatea spitalului orasenesc precum si in zona blocurilor ANL si a locuintelor sociale.

Panourile cu afisaj electronic, montate in Harsova

S-a reusit finalizarea proiectului privind amplasarea de panouri electronice de informare, unul in vecinatatea primariei, unul in parcul de la BRD si cel de-al treilea in apropierea Bisericii Sfintii Imparati „Constantin si Elena”. De asemenea, administratia locala este pe punctul de a finaliza si proiectul privind amplasarea a unui numar de 140 de camere video. Acestea au fost montate pe principalele edificii din oras, si vor monitoriza sediile primariei, unitatilor de invatamant, muzeelor si tuturor institutiilor publice cat si principalele strazi ale orasului.

Asfaltarea a 7,5 kilometri de drumuri de exploatare agricola

„In urmatoarele zile, urmeaza sa demaram executia lucrarii de infrastructura agricola, ce se realizeaza cu fonduri de la Uniunea Europena prin Masura 1.2.5. Astfel ca, vor intra intr-un amplu proces de asfaltare trei trasee si anume DN2A – Apele Termale, DN2A – Vadu Oii si DN2A – Ferma de oi – DC 68 Harsova Ciobanu”, a completat Tudor Nadrag.

7 milioane de euro investiti in infrastructura

A fost finalizata achizitia publica privind proiectarea reabilitarii de drumuri urbane, astfel ca, urmeaza sa fie montat covor dublu de asfalt pe aproximativ 11 kilometri de strazi, borduri si trotuare noi plus spatii verzi. Proiectul a fost aprobat pe Axa 2, Programul Operational Regional.
„In alta ordine de idei, avem o veste buna pentru amatorii care de 50 de ani vin pentru minunatele cure cu apa termala cat si pentru o partida buna de pescuit. Astfel ca, urmeaza ca in termen de doua saptamani sa fie executat un foraj la o adancime de 140 metri, totul pentru o mai buna punere in valoare a acestor ape termale”, a incheiat primarul orasului Harsova.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*