Salariile functionarilor ar putea creste dupa restructurari

Mai 2013, Adrian Nicarel

Actualitate

Problemele existente in administratiile publice locale privind salarizarea functionarilor publici, ori lipsa de angajati din primarii ar putea fi rezolvate pana la sfarsitul anului, potrivit vicepremierului Liviu Dragnea. El a explicat ca in primul rand trebuie desfiintate posturile vacante din administratie, trebuie restructurate posturile din administratia centrala, iar abia apoi se va putea discuta despre noi angajari in primarii. "Mai avem o discutie foarte simpla cu cativa ministri, dupa care vom introduce regula de unu la unu. Problema este ca in Romania sunt cateva primarii care, din cauza regulii de sapte la unu (n.r. la sapte angajati care pleaca din sistem poate fi angajat unu), au ajuns in situatia de a avea trei sau patru angajati. Pentru primariile care au un numar mic de angajati vom distribui aproape o mie de posturi pentru a putea fi indeplinit normativul minim de personal si pentru ca ele sa functioneze", a declarat, sambata, vicepremierul Liviu Dragnea. In ceea ce priveste restructurarea posturilor din administratia centrala, el a explicat ca acest lucru se va realiza odata cu descentralizarea deciziei public si ca dupa ce se vor face economii in activitatea administratiei centrale se va putea introduce regula de unu la unu.
DE ANUL VIITOR In ceea ce priveste salariile angajatilor din sistemul public, vicepremierul a spus ca acestea se vor mari cel mai probabil anul viitor. "Nu putem declansa o marire de salarii pana nu ducem la capat procesul de restructurare la nivel general, reasezarea sistemului public si reducerea cheltuielilor de personal. Sper sa finalizam acest proces intr-o luna si apoi vom putea discuta pentru anul viitor despre o reasezare a lefurilor in interiorul aceleiasi anvelope salariale, dar cu un numar de salariati mai scazut", a conchis vicepremierul Liviu Dragnea. Legat de salarizare, dar a primarilor de aceasta data, vicepremierul e explicat ca are in vedere si cresterea lefurilor primarilor. "Trebuie sa inceteze aceasta ipocrizie ca primarului nu-i trebuie salariu mare. Daca pornim de la premisa ca primarul e corupt si ca "se descurca" nu vom performa niciodata", a mai spus Dragnea.


Articole din editia din data de Mai 2013

 • A treia localitate din tara, prima din judet Cum a redus Tortoman factura la curent

  Actualitate
 • Patru benzi auto si pista pentru biciclisti intre Ovidiu si Navodari

  Actualitate
 • Salariile functionarilor ar putea creste dupa restructurari

  Actualitate
 • Trofeul Festivalului de Folclor "Ca la noi in Dobrogea" editia a II-a, ramane tot la Medgidia

  Actualitate
 • "Spiritul lui Caragiale" la Navodari

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Măsuri extreme, în România. Ministrul de Interne, apel către românii din Diaspora / Se închid barurile și restaurantele, cafenelele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771