Trofeul Festivalului de Folclor "Ca la noi in Dobrogea" editia a II-a, ramane tot la Medgidia

Mai 2013, Adrian Nicarel

Social

Sambata s-a incheiat inca o editie a Festivalului de Folclor "Ca la noi in Dobrogea". Festivalul a ajuns anul acesta la cea de-a II-a editie, cu sprijinul Asociatiei Voluntarilor din Medgidia precum si al Primariei Municipiului Medgidia.
Din public s-au remarcat edilul municipalitatii Medgidia, Marian Iordache, viceprimarul, Luminita Vladescu precum si invitatul special, viceprimarul orasului Kardzhali din Bulgaria, oras cu care municipiul Medgidia, este infratit.
Din Medgidia au participat, sapte ansambluri si anume: Ansamblul Scolii Gimnaziale cls.I VIII "Constantin Brancusi", Ansamblul Scolii Gimnaziale cls.I VIII "Mircea Dragomirescu", Ansamblul Gradinitei nr.4 "Ion Creanga", Ansamblul Gradinitei nr.7 -O.N., Ansamblul "Floricele Dobrogene", Ansamblul "Pandelasul" si Ansamblul "Petrica Badoiu", Ansamblul "Doina Dobrogei", Ansamblul "Silisteanca" din Silistea, Ansamblul "Castelanii" din Castelu, Ansamblul "Valea Dobrogei" din Mircea Voda si cele doua ansambluri din Tortoman: "Junii Dobrogei Pitici" si Junii Dobrogei Juniori.
Prezentatorii festivalului au fost: Bogdan Micu, student al Universitatii Ovidius Constanta si Mihaela Dobromir, eleva Liceului Teoretic Nicolae Balcescu iar din juriu, au facut parte: maestrul coregraf, Mihai Vasile, presedintele juriului, Ene Dumitru, Prodan Virgil, Ionut Badoiu, si Eda Osman.
Dupa o zi de concurs in care s-au intrecut 12 ansambluri din Medgidia, Silistea, Castelu, Mircea Voda si Tortoman, juriul a deliberat castigatorii.
La grupa I, trofeul Festivalului de Folclor "Ca la noi in Dobrogea" editia a II-a a fost inmanat de presedintele juriului, Mihai Vasile, Ansamblului "Junii Dobrogei Pitici" din Tortoman, iar la grupa a II-a, trofeul a fost castigat de Ansamblul "Pandelasul" din Medgidia.
In cadrul evenimentului, au urcat pe scena trei solisi ai cantecului popular romanesc si anume: Andreea Calota, Stela Trifan si Sorin Baciu. Pe parcursul celor trei ore de spectacol, orasul a fost cuprins de sarbatoare, iar spectatorii au fost foarte incantati de dansurile populare sustinute de ansambluri dar si de cantecele interpretate.


Articole din editia din data de Mai 2013

 • A treia localitate din tara, prima din judet Cum a redus Tortoman factura la curent

  Social
 • Patru benzi auto si pista pentru biciclisti intre Ovidiu si Navodari

  Social
 • Salariile functionarilor ar putea creste dupa restructurari

  Social
 • Trofeul Festivalului de Folclor "Ca la noi in Dobrogea" editia a II-a, ramane tot la Medgidia

  Social
 • "Spiritul lui Caragiale" la Navodari

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Amenajare Centru de vaccinare în Negru Vodă

  Social
 • 3 persoane cu dizabilități din Ciobanu au primit vehicule din partea autorităților locale

  Social
 • Companiile JD Agro Cocora și JD Agro Amzacea susțin învățământul în comunitățile locale

  Social
 • 120 de copii din Bărăganu vor primi tichete sociale pentru rechizite

  Social
 • Primăria Municipiului Medgidia - Anunț de Interes Public

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771