Congres medical pentru promovarea turismului balnear organizat in Eforie Nord

Mai 2013, Iulia Fţlfan

Social

Pe data de 25 mai 2013, a avut loc "Congresul medical pentru promovarea calitatilor curative ale namolului sapropelic din Lacul Techirghiol", eveniment ce a trezit un interes major din partea autoritatilor publice locale, a unitatilor de turism balnear si a turistilor.

Congresul medical, organizat in cadrul evenimentului "Balneo-Turism la Eforie", prin proiectul "Promovarea activitatilor de marketing si a produselor specifice destinatiei turistice Eforie", s-a bucurat de participarea a peste 70 de invitati. Printre vorbitori s-au numarat Ion Ovidiu Brailoiu, primarul orasului Eforie, Sorin Marinas, directorul Hofigal Bucuresti, Antoaneta Gheorghe, reprezentantul Bazei de Tratament "Mirage", din Eforie Nord, Oana Crangasu, directorul de marketing al Sanatoriului Balnear Vraja Marii Eforie Sud, Mugur Marinescu, medic specialist ortoped in cadrul Spitalului de Ortopedie, Traumatologie si recuperare medicala Eforie Sud si numerosi reprezentanti ai unitatilor de cazare si tratament de pe litoral.
Edilul sef al orasului Eforie, Ion Ovidiu Brailoiu a subliniat in cadrul evenimentului, potentialul extraordinar al turismului balnear avand in vedere faptul ca, in statisticile oficiale, Eforie Nord se afla pe locul doi in ceea ce priveste numarul de turisti de pe litoral, dar si particularitatile unice, la nivel national, de care se bucura orasul. Acesta a aratat ca una dintre priotitatile primariei este avizarea Eforie Nord si Eforie Sud ca statiuni balneare, proiect care se afla de aproximativ patru ani in atentia Ministerului Sanatatii. "Unul dintre avantajele majore ale avizarii ca statiune balneara este inscrierea in organizatii si circuite internationale, care vor duce la majorarea numarului de turisti care viziteaza anual Eforie", a precizat Ion Ovidiu Brailoiu.
Specialistii prezenti la Congres au evidentiat calitatile curative unice ale namolului sapropelic din Lacul Techirghiol si au prezentat paleta larga de afectiuni care isi pot gasi un remediu de succes prin utilizarea tratamentelor cu namol. Astfel, dr. Marilena Panait, reprezentantul Sanatoriului Balnear Vraja Marii Eforie Sud, a subliniat eficienta namolului sapropelic in tratamentele cosmetice, in oboseala cronica, in cresterea rezistentei generale a organismului. De asemenea, Irene Dultef, reprezentantul bazei de tratament a Hotelului Petrolul, a vorbit despre eficienta tratamentului cu namol in cazul reumatismului cronic, al osteoartritelor, al artritei, in durerile ligamentelor musculare, eczeme, psoriazis, boli neuro-dermatice, acnee, dureri de cap, nevralgii, stres, insomnie. Directorului Hofigal Bucuresti, lider national in domeniul furnizarii de produse naturale, inclusiv namol sapropelic, din Romania, domnul Sorin Marinas, a incurajat exploatarea namolului sapropelic in cantitati mult mai mari, punctand aria larga de calitati curative si recunoasterea internationala de care se bucura, prin competitiile internationale de profil castigate de-a lungul ultimilor ani.
Toti cei care au luat cuvantul au subliniat potentialul deosebit al orasului Eforie, din punctul de vedere al turismului balnear si de sanatate, aratand ca certificarea orasului ca statiune balneara va aduce turisti la Eforie timp de zece luni pe an. In urma evenimentului de la Eforie, principalele concluzii au fost legate de necesitatea unei strategii nationale pentru promovarea statiunilor balneare, pentru dezvoltarea acestui sector si pentru cresterea competitivitatii pe piata internationala de profil. Totodata, invitatii au apreciat initiativa primariei Eforie si au exprimat sustinerea pentru continuarea proiectului si promovarea turismului balnear de pe litoralul Marii Negre.
"Congresul medical pentru promovarea calitatilor curative ale namolului sapropelic si apei minerale din Lacul Techirghiol", face parte din evenimentul "Balneo-Turism la Eforie" realizat in cadrul proiectului "Promovarea activitatilor de marketing si a produselor specifice destinatiei turistice Eforie". Proiectul este selectat in cadrul Programului Operational Regional si co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. In cadrul evenimentului "Balneo-Turism la Eforie", s-au desfasurat, pe parcursul a cinci zile, intre 24-28 mai 2013, nu mai putin de opt actiuni menite sa puna in valoare potentialul turistic al Orasului Eforie. Printre acestea amintim: concerte de muzica pop, rock, folclor, spectacole de teatru pentru copii, concursuri si ateliere de creatie pentru copii, expozitii fotografice si altele, atat in Eforie Nord, cat si in Eforie Sud.


Articole din editia din data de Mai 2013

 • A treia localitate din tara, prima din judet Cum a redus Tortoman factura la curent

  Social
 • Patru benzi auto si pista pentru biciclisti intre Ovidiu si Navodari

  Social
 • Salariile functionarilor ar putea creste dupa restructurari

  Social
 • Trofeul Festivalului de Folclor "Ca la noi in Dobrogea" editia a II-a, ramane tot la Medgidia

  Social
 • "Spiritul lui Caragiale" la Navodari

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Vacan╚Ť─â de vis pentru copiii din Gr─âdina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771