Administrație locală

Centrala eoliana si o statie de biogaz, la Adamclisi

Proiectul „Eficientizarea consumului de energie electrica”, a fost depus in anul 2010 de administratia locala la Ministerul Economiei pentru a fi cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala.
„Pe data de 12 aprilie 2013, am primit de la Minister o adresa prin care eram instiintati cu privire la aprobarea cererii noastre de catre Comitetul de Solutie si anume sa trimitem in acest sens, o serie de documente. Astfel ca, in maxim 50 de zile de la transmiterea documentelor necesare aprobarii cererii noastre, urmeaza intocmirea contractului de finantare pentru acest important proiect, si anume constructia unei centrale eoliene pe o suprafata de 2.000 mp si a unei statii de biogaz”, a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Adamclisi, Anton Burcea.
Instalatia eoliana cu o putere de 200 Kw, este folosita pentru a transforma energia vantului in energie electrica pe care apoi o introduce in reteaua electrica a consumatorului. Scopul acesteia este acela de a reduce astfel consumul din reteaua initiala.
Cat despre instalatia de producere a biogazului de capacitate mica-medie, putem spune ca folosesc rezidurile colectate de la diverse surse. Prin termenul de biogaz, se intelege produsul gazos ce rezulta in cursul fermentarii anaerobe a materiilor organice de diferite proveniente. Acestea pot fi multiplicate local acolo unde este nevoie de energie termica si electrica si unde necesarul de materii prime este asigurat.
Valoarea proiectului se ridica la suma de 5,153,030,80 lei, termenul de executie fiind de 18 luni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*