Actiuni importante pe raza orasului Eforie

Mai 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Conform declaratiilor sefului administratiei locale Ioan Ovidiu Brailoiu, aceasta perioada a fost una bogata in doua actiuni, ambele extrem de importante pentru locuitorii orasului.

La fel ca si in anii trecuti, administratia locala Eforie, a decis sa lupte impotriva insectelor prin actiuni de dezinsectie si deratizare pe domeniul public si privat al urbei.
Astfel ca, timp de trei zile, s-au pulverizat substante folosite pentru combaterea daunatorilor. In acest an, s-au executat doua tipuri de dezinsectie respectiv cu substanta lichida pentru totii daunatorii in perimetrul unitatilor scolare, parcuri, locuri de joaca si dezinsectie cu tun cu ceata umeda pe toate strazile orasului Eforie.
Actiunea care s-a desfasurat in cursul lunii trecute era necesara intrucat pe perioada verii, spatiile verzi din oras se umplu de tot felul de insecte, in mod special de tantari, care apar din cauza temperaturilor foarte ridicate, si care creeaza disconfort turistilor. De asemenea, parcurile, bogate in vegetatie verde, locurile preferate de cei mai multi pentru umbra si relaxare in aer liber, sunt si spatiile unde insectele sunt in mediul lor. Specialistii ne-au asigurat ca, substantele utilizate in timpul actiunii nu au afectat mediul inconjurator.

Siguranta cetatenilor in atentia administratiei locale Eforie

Autoritatea locala, s-a preocupat in aceasta perioada de montarea unor camere de supraveghere in orasul Eforie, scopul principal al acestora fiind acela de a monitoriza traficul, activitatile de comert ilicit si siguranta cetatenilor si a turistilor. In prima etapa, s-au montat camere in zona primariei Eforie Sud, a blocurilor sociale Eforie Sud, a Politiei Locale Eforie Sud, a Parcului Casino Eforie Sud si a Parcului Teatru vara Eforie Nord, a Salii de sport Eforie Nord dar si a pietei agroalimentare din Eforie Nord.
In cea de-a doua etapa, se vor monta camere de supraveghere pe Bulevardul Republicii din Eforie Nord, la intersectia strazii Traian si 23 August Eforie Nord dar si la intrare in Eforie Nord - sens giratoriu, sens giratoriu gara, Parcul Dezrobirii, faleza Eforie Nord, faleza Eforie Sud, Parc Ion Movila, unitatile de invatamant, gradinite si crese.

Orasul Eforie, pregatit sa-si primeasca turistii in noul sezon estival

Potrivit reprezentantilor administratiei locale a orasului Eforie, in ultimele zile s-a realizat toletarea arborilor in aliniament pe strazi, cu prioritate pe faleze, drumul national ce strabate localitatea, in centru, pe Bulevardul Republicii, si in piata, pe strada Hasdeu. In acest sens, s-au tuns aproximativ 10.000 de metri liniari de gard viu si s-a cosit iarba in procent de circa 80 la suta in intregul oras. Au avut prioritate parcurile, locurile de joaca si unitatile de invatamant. De asemenea, s-au plantat flori de sezon si copaci in aliniament.
Toate lucrarile ce se desfasoara chiar in aceasta perioada au in vedere atragerea unui numar cat mai mare de turisti, avand in vedere ca Eforie a fost nominalizat in repetate randuri ca cel mai verde oras al tarii.


Articole din editia din data de Mai 2013

 • Becali ar putea fi eliberat dupa doi ani. Babiuc si Cioflina vor sta cel mult opt luni la inchisoare

  Administratie locala
 • O viata mai buna pentru locuitorii din Tuzla

  Administratie locala
 • Proiect de anvergura pentru locuitorii comunei Pecineaga

  Administratie locala
 • Liga a IV a de Fotbal

  Administratie locala
 • Campionatul Judetean de Fotbal

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771