Fonduri europene la Tirgusor

16 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala

Administratia locala din comuna Tirgusor isi continua proiectele de dezvoltare cu fonduri locale dar si prin atragerea unor sume din partea Guvenului si a Uniunii Europene.
in momentul de fata se lucreaza la construirea unui nou gard care imprejmuieste biserica din localitate. Demolarea vechiului gard a fost facuta de beneficiarii Legii 416, construirea noului gard va fi facuta de o firma specializata. Gardul este din fier forjat si se intinde pe o suprafata de 56 m liniari. Cheltuielile vor fi suportate atat de Consiliul Local cat si de Parohia din localitate.Un alt proiect al administratiei locale este tratarea apei potabile. in acest sens au fost facute demersuri la Consiliul Judetean Constanta care s-au materializat prin obtinerea sumei de 100 milioane lei vechi. Pasul urmator pentru realizarea acestui proiect este efectuarea unui studiu de oportunitate la puturile de alimentare cu apa potabila.
in vederea reamenajarii si infrumusetarii habitatului din localitatile Tirgusor si Mireasa, au fost achizitionate o masina de tuns iarba si una de tuns garul viu. Cheltuielile pentru achizitionarea celor doua masini au fost suportate din bugetul local. Primarul, Iulian Birsan, va initia in luna iunie un proiect de hotarare prin care se urmareste achizitionarea unui numar de 30 de apometre. Acestea urmeaza sa fie montate la gospodariile care folosesc apa potabila in sistem necontorizat. Aceasta masura va fi luata pentru a reduce consumul de apa. Administratia locala a reparat pompa numarul 2 de la statia de pompare de la Gura Dobrogei, prin montarea unui nou panou electric. Pompa are o capacitate de aproximativ 100 m3 in 8 ore de lucru si deserveste locuitorii din localitatea Tirgusor.
in aceasta vara vor incepe lucrarile de reabilitare a 2 podete si 3 poduri din comuna. Fondurile pentru aceste lucrari au fost obtinute de la Uniunea Europeana si au o valoare de 500.000 ron.
Printre obiectivele Consiliului Local se numara si obtinerea de fonduri pentru reabilitarea terenului de sport si construirea unei baze sportive in valoare de 40.000 de euro, conform Legii nr. 71/2007 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural.rdquo; a declarat primarul Iulian Birsan.
Comuna Tirgusor face parte din primele administratii locale care va beneficia de fondurile puse la dispozitie de Guvernul Romaniei pentru construirea unor baze sportive.

Album foto

 • Articole din editia din data de 16 Iunie 2007

 • Premiera Judeteana la Sacele

  Administratie locala
 • Taxa auto modificata se va aplica la 1 ianuarie 2008 sau la sase luni de la publicare

  Administratie locala
 • Fonduri europene la Tirgusor

  Administratie locala
 • La Dorobantu, Cupa INTERDON la fotbal

  Administratie locala
 • Gradinita noua construita la Lumina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771