"Flori de cantec dobrogean" la Baraganu

Aprilie 2013, Petric Radu

Social

Pe data de 21 aprilie 2013, incepand cu ora 11.00, a avut loc acest grandios spectacol, destinat cu precadere prescolarilor si scolarilor din localitate, organizat la Caminul Cultural din Baraganu.

Evenimentul a fost organizat de catre Consiliul Judetean Constanta (CJC) impreuna cu Centrul Cultural Judetean "Teodor T. Burada" si in stransa colaborare cu administratia locala a comunei Baraganu. Scopul principal al acestei manifestari este aceea de a descoperi tinere talente, precum copii inzestrati la joc, cantece si la utilizarea a cator mai multe instrumente muzicale.
Aproximativ 100 de copilasi dar si parinti si bunici, s-au bucurat de cele doua ore, in care au putut sa admire trupe de copii foarte talentati. Astfel ca, pe scena Caminului Cultural din localitatea Baraganu au urcat: Grupul Vocal Folcloric "Fiii Dobrogei"; elevii clasei de canto muzica populara (Prof. Elena Ionescu Cojocaru si corepetitor Prof. Adrian Ursulescu); elevii clasei de acordeon (Prof. Christache Feraru); elevii clasei de nai (Prof. Oprea Marius); elevii clasei de orga (Prof. Adrian Ursulescu si Prof. Aurelian Scarlat); Ansamblul de dansuri "Dobrogeana" al Fundatiei Fantasio (Prof. coregraf Elena Dordea); Ion Bodnaras si Sorina Preda de la Cercul Militar Constanta dar si formatii de tineri din localitate.
"Foarte mandri am fost atunci cand pe scena a urcat Istrate Robert, elev in clasa a VI-a, in cadrul unitatii de invatamant cu clasele I-VIII din localitatea noastra. Acesta a interpretat pe langa o piesa foarte cunoscuta a interpretei internationale Celine Dion si alte doua melodii la fel de frumoase. Tin sa precizez faptul ca, elevul Istrate Robert a fost selectat sa participe in vara acestui an, la Festivalul "Mamaia Copiilor", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Baraganu, Titu Neague.

In asteptarea Sarbatorilor Pascale

Pe data de 29 si 30 aprilie 2013, angajati ai administratiei locale, au batut la portile a 350 de oameni din Lanurile si a 450 din Baraganu, pentru a le oferi in dar pachete cu alimente. Pentru acestea care contin un pui, un litru de ulei, un kilogram de zahar, faina si orez, s-a alocat de la bugetul local suma de 23.000 lei. Aceste daruri sunt oferite atat de Craciun cat si de Ziua Comunei, sarbatorita in data de 21 mai.


Articole din editia din data de Aprilie 2013

 • Planuri marete pentru dezvoltarea localitatii Targusor

  Social
 • Edilul Gheorghe Grameni, deloc optimist in acest an

  Social
 • Importante obiective pentru locuitorii comunei Topraisar

  Social
 • Liga a IV a de Fotbal

  Social
 • Campionatul Judetean de Fotbal

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771