Antonescu, despre criticile lui Tariceanu: Suport cu stoicism cata vreme e in PNL, nu in bigamie

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Politic

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca suporta "cu stoicism" afirmatiile critice ale lui Calin Popescu Tariceanu cata vreme acesta este in PNL si nu intr-o "bigamie politica" cu Forta Civica, fie ca este vorba de calitatea lui de membru sau de sustinator al Initiativei Romania Liberala.

Antonescu a fost intrebat cum vede afirmatia lui Calin Popescu Tariceanu, care a catalogat drept "deplorabila" atitudinea presedintelui PNL fata de Initiativa Romania Liberala. "Este dreptul domniei sale la opinie, eu m-am obisnuit cu aceste atacuri si din partea domnului Tariceanu si din partea altora, le suport cu stoicism, n-as putea spune cu placere, dar le suport. Singura chestiune este cea pe care am spus-o mai devereme, ori in PNL, ori in constructii cu Forta Civica, cu Ungureanu sau cu altii. In rest, domnul Tariceanu, cata vreme e in PNL si nu intr-o formula de bigamie politica, poate sa spuna orice", a raspuns Antonescu.
Liderul PNL a fost rugat sa explice daca doar cei care sunt membri ai Initiativei Romania Liberala sunt pasibili de excludere sau si cei care sunt sustinatori oficiali ai acestui proiect. "Nu exista o formula prin care cineva sa fie si membru al PNL si membru, implicat, sustinator, adica ... e ca si cum ai fi si membru al PNL si mare simpatizant al PDL. Nu se poate", a mai sustinut Antonescu.
Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, ca nu face parte din Initiativa Romania Liberala, insa atitudinea presedintelui PNL, Crin Antonescu, fata de acest proiect i se pare "deplorabila", deoarece vizeaza o initiativa "esentialmente democratica".
Tariceanu a fost intrebat cum vede perspectiva ca membrii PNL implicati in Initiativa Romania Liberala sa fie exclusi din partid, daca se numara intre initiatorii acestei platforme si daca isi asuma o sanctiune de excludere din PNL. "Mi se pare deplorabila atitudinea presedintelui partidului fata de o initiativa care este esentialmente democratica si liberala si care se refera la generarea unui cerc de discutii si de dezbateri in care abordarea sa fie principial dintr-o perspectiva liberala, abordare care vizeaza problemele, banuiesc, care framanta astazi societatea romaneasca si in care PNL ar trebui sa dovedeasca identitatea sa liberala fara niciun fel de echivoc", a declarat Tariceanu.
"Eu nu fac parte din aceasta initiativa, denumita Initiativa Romania Liberala, asa incat referirile care s-au facut cu privire la persoana mea vreau sa tina cont de aceasta atitudine si de aceasta pozitionare", a adaugat fostul premier.
Tariceanu a sustinut ca, din punctul sau de vedere, "orice partid modern trebuie sa accepte existenta unor curente de gandire care sa contribuie la definirea ideologica a programului sau politic". "De aceea cred ca orice initiativa de acest gen trebuie salutata si incurajata si nicidecum condamnata", a mai afirmat Tariceanu.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca membrii partidului care sunt implicati in Initiativa Romania Liberala nu au de ce sa mai fie membri de partid, din moment ce militeaza impotriva PNL, precizand ca nu poate fi acceptata "bigamia politica", deoarece inseamna promiscuitate.
Liderul PNL a precizat ca, avand in vedere ca in Initiativa Romania Liberala participa si alti politicieni din alte formatiuni politice in opozitie cu PNL, "rezulta ca este cu totul si cu totul inacceptabil si nu va fi tolerat ca vreun membru al PNL sa se asocieze cu asa ceva". "Se poate ca in PNL sa nu fii de acord, nici macar cu deciziile unui congres, daramite cu conducerea. Se poate sa faci la nesfarsit vocalize publice pe chestia asta, traiesti bine mersi. Dar acest tip de bigamie politica nu poate fi tolerat, pentru ca am intra in promiscuitate si critica justificata sau nu, publica sau nu e pentru noi de inteles, promiscuitatea politica nu", a mai spus Antonescu.
Presedintele PNL a precizat ca "inacceptabil" inseamna ca cei implicati in Initiativa Romania Liberala nu vor mai fi membri ai partidului. "Fie printr-o decizie demna, si anume plecarea din PNL, din vreme ce ma asociez unei constructii de la asta pleaca - de la faptul ca in conformitate cu manifestul ei PNL este aproape nefrecventabil - daca membrul respectiv nu are aceasta demnitate este exclus, este simplu, asta inseamna inacceptabil", a declarat Antonescu.
Platforma politico-civica Initiativa Romania Liberala a fost lansata luni. Intre membrii semnatari ai manifestului Initiativei Romania Liberala se numara Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tusa, Dan Cristian Popescu, Iulian Craciun, Marius Oprea, iar intre sustinatori Neagu Djuvara, Calin Popescu Tariceanu, Adrian Semcu, Ovidiu Draganescu.
La evenimentul de lansare a Initiativei Romania Liberala au fost prezenti, intre altii, Teodor Melescanu, Theodor Paleologu, Sever Voinescu, Aurelian Pavelescu, Mihai Razvan Ungureanu, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tusa, Dan Cristian Popescu, Iulian Craciun.Album foto

 • Articole din editia din data de Aprilie 2013

 • Antonescu, despre criticile lui Tariceanu: Suport cu stoicism cata vreme e in PNL, nu in bigamie

  Politic
 • Chitoiu: Am prevazut 400 milioane lei pentru despagubiri tuturor celor care au platit taxa de prima inmatriculare. Trebuie sa aplicam decizia Curtii Europene de Justitie

  Politic
 • Regionalizarea, pe drumul dezbaterilor

  Politic
 • S-a semnat contractul pentru "Callatis, istorie la malul marii"

  Politic
 • Au inceput lucrarile la Clubul Nautic Callatis

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771