S-a semnat contractul pentru "Callatis, istorie la malul marii"

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Administratie locala

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a fost prezent, joi, 18 aprilie, la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, cu sediul in Braila, in vederea semnarii contractului de finantare pentru implementarea proiectului "Callatis - Istorie la malul Marii Negre".

Proiectul se va derula pe o perioada de 27 de luni, iar valoarea acestuia se ridica la aproximativ 3,1 mil. de euro.
"Callatis - Istorie la malul marii", contractat prin fonduri europene, urmareste aplicarea de masuri de conservare, restaurare si punere in valoare a patrimoniului istoric si cultural al municipiului Mangalia. Acesta se va desfasura prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 Dezvoltarea durabila si promovarea turismului. Proiectul are ca obiectiv principal cresterea gradului de atractivitate a sudului litoralului si municipiului Mangalia, precum si valorificarea potentialului turistic cultural.
In acest sens, vor avea loc restaurarea si valorificarea turistica durabila a trei monumente istorice de valoare nationala si universala din patrimoniul cultural al Mangaliei. Este vorba de zidul de incinta nordic-tronson estic si basilica siriana, coltul de nord-vest al incintei romano-bizantine si edificiile suprapuse, precum si mormintele paleocrestine de tip hypogeu, din incinta cetatii Callatis.
De asemenea, la acest capitol se inscrie realizarea a trei amenajari peisagistice, precum si crearea infrastructurilor conexe de acces la monumentele istorice. Acestea se refera la plantari de gazon, arbusti si copaci, amenajarea aleilor de circulatie si a caii de acces principale strada care suprapune zidul de incinta romano-bizantin, precum si iluminatul ambiental, in vederea punerii in valoare a vestigiilor reabilitate.
In cadrul proiectului vor fi asigurate dotarile si echipamentele necesare pentru accesul pietonal, dar si protectia pentru fiecare dintre cele trei monumente istorice. O alta masura din cadrul proiectului vizeaza crearea de noi locuri de munca (permanente si temporare) pentru operarea parcului arheologic Callatis, dupa finalizarea activitatilor din cadrul proiectului.


Articole din editia din data de Aprilie 2013

 • Antonescu, despre criticile lui Tariceanu: Suport cu stoicism cata vreme e in PNL, nu in bigamie

  Administratie locala
 • Chitoiu: Am prevazut 400 milioane lei pentru despagubiri tuturor celor care au platit taxa de prima inmatriculare. Trebuie sa aplicam decizia Curtii Europene de Justitie

  Administratie locala
 • Regionalizarea, pe drumul dezbaterilor

  Administratie locala
 • S-a semnat contractul pentru "Callatis, istorie la malul marii"

  Administratie locala
 • Au inceput lucrarile la Clubul Nautic Callatis

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771