Festivalul de teatru francofon pentru copii

Aprilie 2013, Iulia Fţlfan

Social

Conform declaratiilor edilului sef al comunei Albesti Gheorghe Moldovan, elevii scolii cu clasele I-VIII "Ion Creanga", au participat in perioada 4 7 aprilie 2013 la Festivalul National de Teatru Francofon pentru copii "Franthousiasme", ajuns la cea de-a X-a editie.

"La competitia care s-a desfasurat in municipiul Dej, judetul Cluj am participat si noi, cu trupa de teatru a unitatii de invatamant din Albesti, numita Les Cygnes (Lebedele). Aceasta a intrat in concurs alaturi de alte zeci de ansambluri din toata tara, trupa noastra fiind singura din judetul Constanta participanta la acest important eveniment. Un moment important a fost acela cand, in deschiderea festivalului, toti elevii prezenti au avut onoarea de a fi incurajati de catre Ambasadorul Frantei la Bucuresti, domnul Philippe Gustin, care a adresat tuturor un mesaj de apreciere si de continuitate a acestei impresionante manifestari", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Albesti, Gheorghe Moldovan.
Trupa "Les Cygnes" a unitatii de invatamant din Albesti este formata din 12 elevi de clasa a V-a, acestia aflandu-se sub coordonarea doamnei profesor de limba franceza, Carmen Nicoleta Neagu. Acestia au reusit sa faca o figura buna, impresionand publicul cu piesa "Micul Print" de Antoine de Saint-ExupÚry, pe care au interpretat-o in limba franceza. Datorita multelor repetitii pe care acestia le-au realizat in ultimele doua luni, copiii s-au intors acasa cu o mentiune pentru interpretarea in echipa iar eleva Anton Elisa, a fost fericita castigatoare a locului III la sectiunea de interpretare pentru personajul principal din piesa.
"Premiile castigate au incununat efortul de luni de zile al "micilor" actori. Zilele petrecute la Dej au fost magice, emotia, placerea si bucuria de a fi pe scena sau in public, a fost traita la intensitate maxima de fiecare dintre noi. De asemenea, copilasii au avut parte de experiente inedite, vizitand multe orase si locuri noi, printre care Brasovul cu tot ce are mai frumos, Targu Mures, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiul si multe altele. Au fost zile pline in care s-a putut citi bucuria pe chipurile elevilor ce au fost insotiti de doamna profesor de limba franceza, Carmen Nicoleta Neagu dar si de doamna director Valcu Mihaela", a completat edilul sef al comunei Albesti.
Deplasarea a fost posibila cu sprijinul important al sponosrilor dar si cu cu o contributie de la bugetul local al primariei Albesti.


Articole din editia din data de Aprilie 2013

 • Antonescu, despre criticile lui Tariceanu: Suport cu stoicism cata vreme e in PNL, nu in bigamie

  Social
 • Chitoiu: Am prevazut 400 milioane lei pentru despagubiri tuturor celor care au platit taxa de prima inmatriculare. Trebuie sa aplicam decizia Curtii Europene de Justitie

  Social
 • Regionalizarea, pe drumul dezbaterilor

  Social
 • S-a semnat contractul pentru "Callatis, istorie la malul marii"

  Social
 • Au inceput lucrarile la Clubul Nautic Callatis

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Vacan╚Ť─â de vis pentru copiii din Gr─âdina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771