Infrastructura, o prioritate pentru edilul din Amzacea

Aprilie 2013, Petric Radu

Administratie locala

Asa cum este pentru multe administratii locale, si pentru primaria din localitatea Amzacea, partea de infrastructura este una din cele mai importante, in special pentru modernizarea si dezvoltarea localitatii.

"Unul din proiectele pe care speram sa-l realizam vizeaza introducerea a 14 kilometri de retea canalizare menajera in intreaga comuna ce urmeaza sa deserveasca un numar de 400 de gospodarii. Acesta a fost depus prima data la sfarsitul anului 2009 la Administratia Fondului de Mediu insa, din pacate, a fost respins. In 2010, am incercat din nou si am depus proiectul pe Masura 3.2.2 a Ministerului Agriculturii unde dupa cum era de asteptat, am fost respinsi. Numai ca am refacut proiectul si l-am depus din nou. De data aceasta la Ministerul Mediului. Si acolo am fost trimisi la plimbare. In prezent, acest important proiect este depus Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pe HG 577/1997, nu renuntam la visul nostru, deoarece localitatea noastra are mare nevoie de aceasta retea de canalizare. Si pentru ca acest proiect sa fie finantat este nevoie de acumularea a peste 85 de puncte. La acesta se adauga si constructia unei statii de epurare dar si asfaltarea a opt kilometri de drumuri in toate satele comunei", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, primarul Constantin Radu.

Proiect depus pe programul "Casa Verde"

In urma cu doi ani de zile, a fost depus la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), proiectul numit "Eficientizarea consumului de energie termica la scoala generala din General Scarisoreanu". Investitia vizeaza cresterea independentei energetice prin producerea de energie termica utilizand energia solara si geotermala. Astfel ca, pentru producerea de energie termica e nevoie de instalatie solara cu doua panouri solare si instalatie fotovoltaica de 1 kw iar pentru cea geotermala e nevoie de montarea unor pompe de caldura. Valoarea proiectului ce se afla inca in evaluare, se ridica la suma de 563.744 lei.

Agenda de lucru plina

"Imi doresc ca pana in toamna acestui an, sa amenajam cateva parcuri pentru copilasi si nu numai, in General Scarisoreanu, Casicea dar si in Amzacea. Au mare nevoie de aceste spatii in care sa se poata juca in voie, sa se poata relaxa, sa-si consume energia specifica copilariei. De asemenea, ne dorim sa realizam si amenajarea terenurilor de sport din cadrul fiecarei institutii de invatamant, spatii ce deja exista. Si totodata, sa finalizam lucrarile la Caminul Cultural din localitate", a completat primarul Constantin Radu.
Articole din editia din data de Aprilie 2013

 • Antonescu, despre criticile lui Tariceanu: Suport cu stoicism cata vreme e in PNL, nu in bigamie

  Administratie locala
 • Chitoiu: Am prevazut 400 milioane lei pentru despagubiri tuturor celor care au platit taxa de prima inmatriculare. Trebuie sa aplicam decizia Curtii Europene de Justitie

  Administratie locala
 • Regionalizarea, pe drumul dezbaterilor

  Administratie locala
 • S-a semnat contractul pentru "Callatis, istorie la malul marii"

  Administratie locala
 • Au inceput lucrarile la Clubul Nautic Callatis

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771