Curatenia de primavara demarata la Nicolae Balcescu

16 Aprilie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Potrivit declaratiilor edilului sef Viorel Balan, odata cu incalzirea vremii, au inceput lucrarile de igienizare a localitatii precum si pregatirea altor investitii importante pentru locuitori.

Ca la orice inceput de primavara, si autoritatea locala din Nicolae Balcescu a demarat lucrarile de infrumusetare a comunei pentru intampinarea sarbatorilor Pascale, asa cum se cuvine.
"De aproximativ trei saptamani, se lucreaza intens la tot ceea ce inseamna curatenie si igienizare in localitatea noastra. Astfel ca, au iesit la treaba un numar de aproximativ 80 de persoane, beneficiare ale Legii 416/2001, privind venitul minim garantat. Iata ca, s-a inceput varuirea pomilor ornamentali de pe marginea trotuarelor si a bordurilor, curatarea santurilor de scurgere a apei, plantearea pomilor si a florilor, curatarea curtilor unitatilor de invatamant dar si cea a cimitirului din comuna", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrigei, seful administratiei locale Nicolae Balcescu, Viorel Balan.

Extinderea cimitirului din localitate

Si pentru ca, actualul spatiu a devenit neincapator, autoritatea locala a decis ca este imperios necesara extinderea acestuia, pe inca 20.000 de metri patrati. "Noul cimitir nu va fi amenajat in alta parte a localitatii, ci in continuarea celui vechi, doar ca vor fi despartite de un drum. Suprafata totala pe care se va intinde va fi de 40.000 metri patrati. Sper ca intr-o luna, sa demaram lucrarile de imprejmuire si de constructie a aleilor principale", ne-a comunicat edilul sef al administratiei locale.

Drum de exploatare agricola in comuna Nicolae Balcescu

In cel mai scurt timp cu putinta, un proiect important va fi demarat in localitate si anume, realizarea drumului de exploatare agricola. Drumul ce leaga satele Dorobantu si Nicolae Balcescu are o lungime de 6,5 kilometri. "Aceasta importanta investitie prevede amenajarea unui drum ce ocoleste comuna, pe unde vor trebui sa treaca toate utilajele agricole, pentru a nu mai exista riscul sa se produca fisuri sau gropi in drumul ce traverseaza localitatea din cauza utilajelor mari", a incheiat edilul Viorel Balan. Pentru aceasta importanta lucrare, banii vin de la Uniunea Europeana, prin Masura 1.2.5.


Articole din editia din data de 16 Aprilie 2013

 • Robert Cazanciuc a depus juramantul de investitura ca ministru al Justitiei. Basescu: Principalul dumneavoastra obiectiv e un MCV favorabil Romaniei

  Administratie locala
 • Cercetatorii romani ies in strada: "S-ar putea sa vedem niste plangeri penale"

  Administratie locala
 • Autoritatea locala Vulturu, un sprijin real pentru elevi

  Administratie locala
 • Curatenia de primavara demarata la Nicolae Balcescu

  Administratie locala
 • Gheorghe Frigioi alaturi si in acest an de locuitorii comunei

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ťa ordinar─â a lunii octombrie, desf─â╚Öurat─â ├«n municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion ╚Öi baz─â sportiv─â ├«n Tuzla

  Administratie locala
 • Strada ╚ścolii ╚Öi strada Bisericii din localitatea R─âzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamn─â bogat─â ├«n lucr─âri la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarel─â pietonal─â ├«n Pe╚Ötera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771