Crescatorii de ovine si caprine pot depune cererea pentru plata subventiilor pe cap de animal

9 Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Actualitate

Crescatorii de ovine si caprine pot depune, incepand de vinerea trecuta, cererea pentru plata subventiilor pe cap de animal aferente anului 2013, a anuntat joi Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

"APIA informeaza potentialii beneficiari ca in perioada 5 - 30 aprilie 2013 pot depune cererea de plata aferenta anului 2013, in cadrul 'Platilor nationale directe complementare pentru sectorul zootehnic, speciile ovine si caprine'. De aceasta prima pe cap de animal pot beneficia producatorii agricoli crescatori de ovine, persoane fizice, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale", se arata intr-un comunicat al APIA, remis AGERPRES.
Solicitantii trebuie sa depuna cererea aferenta fiecarei exploatatii cu cod ANSVSA la centrul APIA judetean/local pe a carui raza teritoriala se afla inregistrata exploatatia de ovine si/sau caprine.
Potrivit APIA, prima pe cap de animal se acorda o singura data pe an producatorilor agricoli, inscrisi in evidenta agentiei cu cod unic de identificare, pentru femele ovine si/sau femele caprine identificate conform legislatiei in domeniu. Pentru a primi plata pe cap de animal, beneficiarii trebuie sa detina un efectiv in exploatatie de minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au implinit varsta de minimum un an pana la 31 martie a anului in care se face solicitarea primei, iar efectivul pentru care se solicita prima trebui sa fie inscris in Registrul National al Exploatatiilor la data solicitarii primei.
De asemenea, numarul de animale trebuie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere pe perioada de retentie pana la data de 3 august 2013, iar cererea urmeaza sa fie vizata de asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite.
Asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, care vizeaza cererile solicitantilor primei pe cap de animal, trebuie sa fie afiliate la o federatie a crescatorilor de ovine/caprine organizata la nivel national si pot depune toate documente necesare la centrul judetean al APIA sau al municipiului Bucuresti, in perioada 2 - 4 aprilie 2013. Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de ovine/caprine legal constituite.
Controlul la fata locului se desfasoara in perioada 3 mai - 3 august 2013 pentru speciile ovine si caprine, la adresa mentionata in cerere, timp in care solicitantii primelor au obligatia de a mentine in exploatatie efectivul de animale pentru care au solicitat prima.
Sursa: AGERPRES


Articole din editia din data de 9 Aprilie 2013

 • MARGARET THATCHER, "Doamna de fier", A MURIT

  Actualitate
 • Dragnea: Recunosc ca ne indreptam cu pasi seriosi spre adoptarea actualelor regiuni

  Actualitate
 • Crescatorii de ovine si caprine pot depune cererea pentru plata subventiilor pe cap de animal

  Actualitate
 • Noi reguli pentru comertul stradal din Mangalia

  Actualitate
 • "Ziua Internationala a Cartii pentru Copii si Tineret" marcata si la Medgidia

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771